Πάτρα: Πάνδημος αποχαιρετισμός στον Παύλο Μαρινάκη - Πλήθος λαού στην κηδεία του διακεκριμένου δικηγόρου και συγγραφέα - Τα στεφάνια της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Πλήθος πατρινών αποχαιρέτισε σήμερα το πρωϊ τον διακεκριμένο δικηγόρο και συγγραφέα Παύλο Μαρινάκη που "έφυγε" πλήρης ημερών. εκατοντάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας για να πουν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή. 

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη , Μιχάλης Μπεκίρης, ο Περιφερειαρχης Απόστολος Κατσιφάρας,Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, Κώστας Σπαρτινός , η Στεφανία Μητσοτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αθ. Νταβλούρος, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ζαϊμης , οι πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Θρ. Μαυρομμάτης, Γιάννης Μάκκας, Θ. Γιοβάνης, ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας, τη δημοτική αρχή  εκπροσώπησε ο Τάκης Πετρόπουλος από την Περιφέρεια οι Κ. Καρπέτας και Δ. Δριβίλας, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δ. Κωστακιώτης . και σύσσωμοπ το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Ακόμη ήσαν οι:  Κώστας Χριστόπουλος, Ευσταθία Γιαννιά, Αγγελος Τσιγκρής, Βίβιαν Σαμούρη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Μίμης Γεωργόπουλος,  Τάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Αϊβαλής, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θόδωρος Δούρος, οι πρωην αντιδήμαρχοι Σιγαλός,Βαφέας, Λάζαρης κ.α.

Η δοξολογία ψάλθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου. 

Δικηγόρος, αυτοδιοικητικός, πολιτευτής, άνθρωπος των γραμμάτων, συγγραφέας, Πατρινός με πληθωρική δράση και έντονη κοινωνική παρουσία, διακρίθηκε από μια σφοδρή διάθεση να υπηρετεί και να παρακολουθεί τα κοινά. Δέθηκε με πολιτικούς χώρους και παρατάξεις, είχε σημείο εκκίνησης το προοδευτικό κέντρο, επηρεάστηκε διά βίου από την προσωπικότητα του Γ. Καρτάλη, τον οποίο μνημόνευε διαρκώς, για να εγκατασταθεί στην περιοχή του φιλελευθερισμού, επιλέγοντας ωστόσο για τον εαυτό του το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτονομία.

Ο δικηγόρος και συγγραφέας Λεωνίδας Μαργαρίτης έγραψε για τον Παύλο Μαρινάκη:

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1928 από Πατρινό πατέρα και Σμυρνιά Μητέρα και πέθανε την Πέμπτη 17η Αυγούστου 2017.
Ήταν παντρεμένος με τη Αφροδίτη Β. Φουσκοπούλου και από το γάμο τους απέκτησαν δυο παιδιά το Δημήτρη Ιατροφυσικό και την Άννα Δικηγόρο.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και είχε αποκτήσει πτυχία του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Βρετανικού Συμβουλίου.
Κατά το διάστημα των σπουδών του δημοσιογραφουσε στις εφημερίδες των Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και «ΜΑΧΗ» και αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» της πόλης μας.
Άσκησε Δικηγορία στην πόλη μας με επιτυχία από το 1956 μέχρι τον περασμένο χρόνο που συνταξιοδοτήθηκε.
Είχε εκλεγεί τρεις τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων. 
Παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου αμέσως μετά την επιβολή της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου. 
Διετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Μαθητών και στέλεχος της ΕΠΟΝ. 
Χρημάτισε μέλος της Κ. Ε. του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Ενώσεως Κέντρου.
Συνδέονταν στενά με τον τ. Πρωθυπουργό Κων/νο Μητσοτάκη και διετέλεσε Πρόεδρος της Ν. Ο. Δ Ε της Ν. Δ.
Αρθρογραφούσε μέχρι τις παραμονές του θανάτου του σήμερα συστηματικά σε όλες σχεδόν τις τοπικές εφημερίδες, και τελευταία στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».΄Ηταν τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ.Ελλάδος και ειχε πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών και διαλέξεων στα καθιερωμένα από χρόνια Φιλολογικά ραδυνά της Εταιρείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών στη Διακίδειο Σχολή Λαού και σε άλλα βήματα πολιτιστικών φορεών
Έχουν κυκλοφορήσει τα εξής Βιβλία του:
1.«Στις Χαμένες Πατρίδες» 1986
2.«ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ» 1994
3.«ΚΑΙΡΟΙ-ΤΟΠΟΙ- ΑΝΘΡΩΠΟΙ» 1998
4.«ΝΕΚΥΙΑ» 2008
Ενώ τον τελευταίο καιρό ετοίμαζε ένα χρονικό για τους εκτελεσμένους Eπονίτες, στα Ψηλά Αλώνια το Νοέμβρη του 1943 δενειχε ομως προλάβει να το δει τυπωμένο.Ευχόμαστε το έργο αυτό να το φέρουν σε πέρας οι απόγονοί του.

Διαβάστε επίσης