Τελευταίο επεισόδιο στη δημόσια αντιπαράθεση των μελών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη

Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της δημόσιας αντιπαράθεσης των μελών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη φαίνεται να παίχθηκε σήμερα, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις των δυο πλευρών. Νωρίτερα ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη και της μητέρας τους Πόπης, απάντησε σε προηγούμενες ανακοινώσεις του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, για να προκαλέσει και πάλι αργά το βράδυ την ανταπάντηση του Ομίλου.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριζε στο δικαστήριο το 2010, το 2017, με απρόσωπη ανακοίνωσή του ο όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη, δεν μιλάει πλέον για εικονικούς μετόχους, αλλά για μικρομετόχους. Είναι και αυτό μια μικρή συμφιλίωση με την νομική πραγματικότητα προσθέτει και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «στο άμεσο μέλλον θα εξοικειωθούν με το γεγονός ότι η μετοχική σύνθεση του 2009, όπου η Πόπη, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη κατείχαν την πλειοψηφία του 60% του μετοχικού κεφαλαίου σε πολλές εταιρείες (π.χ. Sunstores AE και άλλες), παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου».

Ο κ. Δημητρακόπουλος επαναλαμβάνει ότι «δεν παραπληροφορήσαμε ποτέ, δεν υπήρξε ανακοίνωση ή δήλωση μας που να ενέτασσε την Grecotel A.E. στην δικαστική αντιδικία». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «πουθενά η απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου δεν έκρινε σύννομη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη με απόφαση Γενικής Συνελεύσεως, που λήφθηκε με τις ψήφους του προσωρινού μετόχου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, με βάση την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Ρεθύμνου, ο οποίος δεν δικαιώθηκε αμετακλήτως ως προς την μετοχική του ιδιότητα, σύμφωνα με την άνω απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου». Η ανακοίνωση συνεχίζει με την επισήμανση ότι «η διαβίβαση δανειστικών συμβάσεων και δικογράφων της υφιστάμενης αντιδικίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν συνιστά ούτε βία, ούτε άλλη παράνομη πράξη και βεβαίως δεν προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε κανέναν, αφού όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, κατά τις ανακοινώσεις του Ομίλου».

«Οι εντολείς μου δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την δημόσια αντιπαράθεση, θα απαντήσει αυθεντικά και αυτή τη φορά η Ελληνική Δικαιοσύνη. Στην διαμάχη της νομικής αλήθειας με την ερμηνεία - ψευδαίσθηση κερδίζει πάντα η αλήθεια», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε το βράδυ ο όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει αμετάκλητα την νομιμότητα των διοικήσεων των Εταιρειών του Ομίλου και τερματίζει οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση». Στη συνέχεια σημειώνει ότι «επειδή όμως εξακολουθεί ο κ. πληρεξούσιος να αναφέρει αναληθή και ψευδή στοιχεία για δήθεν πλειοψηφικά ποσοστά μετοχών των εντολέων του (60%), παραθέτουμε αυτούσια συγκεκριμένα σημεία της υπ’ αριθμό 107/2014 απόφασης του Εφετείου Κρήτης (σελ. 31 του σκεπτικού και 101 του διατακτικού) που αμετακλήτως επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, σε σχέση με τις μετοχές π.χ. που κατείχαν οι εντολείς του στην εταιρεία SUNSTORES το 2009: «Στο κεφάλαιο αυτό συμμετέχουν […] η  πρώην σύζυγός του [Νικολάου Δασκαλαντωνάκη] και τα τρία τέκνα τους κατά ποσοστό 16,145% και με 36.020 ονομαστικές μετοχές έκαστος».

Σε καμία χώρα του κόσμου το 16,145% πολλαπλασιαζόμενο επί τρία (3) δεν κάνει 60%. Ας κάνει τον μαθηματικό υπολογισμό ο κ. πληρεξούσιος και ας εξοικειωθεί με την αλήθεια των αριθμών, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ομίλου που κλείνει με την σημείωση ότι «ο Όμιλος δεν επιθυμεί τη δημόσια αντιπαράθεση και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη»

naftemporiki