ΤΡΟΜΟΣ στη Βαρκελώνη: Το λευκό βαν «σαρώνει» τη Λας Ράμπλας και όλοι τρέχουν να κρυφτούν - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα με καπνικά είδη καταγράφει τις στιγμές τρόμου που βίωσε η Βαρκελώνη

Τον τρόμο τον οποίο έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Λας Ράμπλας τη στιγμή που το λευκό βαν άρχισε να κινείται με ταχύτητα στον πεζόδρομο και κάνοντας ζιγκ-ζαγκ να παρασύρει όποιον έβρισκε μπροστά του στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης καταγράφει βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος.

Το κατάστημα με καπνικά είδη ήταν γεμάτο από πελάτες την ώρα της επίθεσης. Στο βίντεο φαίνονται οι πελάτες να αντιλαμβάνονται ότι κάτι συμβαίνει στο δρόμο μπροστά στο κατάστημα με τους περισσότερους να τρέχουν στο πίσω μέρος του κτηρίου για να προφυλαχθούν.

Ωστόσο υπάρχουν και λίγοι τολμηροί που πλησιάζουν την είσοδο του κατάστηματος προκειμένου να δουν από πιο κοντά τι συμβαίνει στη Λας Ράμπλας που έχει ήδη γεμίσει με ουρλιαχτά και αίμα.

Την ίδια ώρα ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στον πεζόδρομο αναζητούν έντρομοι καταφύγιο από το φονικό βαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία πίσω από το τιμόνι του βαν ήταν ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος στη διαδρομή αυτή του θανάτου στην καρδιά της Βαρκελώνης σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 100.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του ενώ την ίδια ώρα η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τη διπλή επίθεση σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς εκτέλεσε ένας πυρήνας οχτώ τρομοκρατών.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει πλέον ανέλθει στα 14 καθώς ένας από τα άτομα που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο με τους πέντε τρομοκράτες στην πόλη Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά του.

Δείτε το βίντεο πατώντας ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr​

Διαβάστε επίσης