Η Πάτρα στη διεκδίκηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για το 2019- Ευρεία σύσκεψη φορέων

Τη στήριξη του αθλητικού κόσμου της περιοχής έχει η υπόθεση διεκδίκησης και ανάληψης από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για το 2019. Οι πτυχές της διαδικασίας συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων, το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου στην αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Γρηγόρης, η Ολυμπιονίκης στο beach volley κ. Βασιλική Καραντάσιου, από το ΠΕΑΚ ο πρόεδρος κ. Νίκος Κανελλάκης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής κ. Χρ. Βαλουξής και κ. Αποστόλης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ κ. Άγγελος Δανιήλ και κ. Βασίλης Βουκελάτος, από την Ακαδημία των Σπορ (handall και beach handball) οι κ. Χρήστος Δεβελέγκας και Κανέλλος Γεωργίου, ο κ. Μιχάλης Μακρής από Επιτροπή Πελοποννήσου του volley, από τον ΝΟΠ ο πρόεδρος κ. Πέτρος Καθρέπτας και οι κ. Βασίλης Τουντόπουλος και Τάκης Καλοκαιρινός, από τον ΑΟΑΠ (τέννις) ο κ. Νίκος Μαρούδας, από το sea water polo οι κ. Λάμπρος Αναστασόπουλος και Νικόλαος Βλάχος, από τον Σύλλογο Ξυλορακέτας οι κ. Γεώργιος Παπαγεωργόπουλος, Θεόδωρος Παυλιδάκης και η κ. Μαρία Παπαλέξη, από τον Αθλητικό Σύλλογο beach soccer "Νάπολη" οι κ. Β. Παπαζαφείρης, Γ. Αβράνης, Α. Διαμαντόπουλος, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο  Πατρών ο πρόεδρος κ. Κώστας Γεωργόπουλος,  από τον Αθλητικός Ιστοπλοϊκό  Όμιλο "Ιάσων" ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κυρλιγικίτσης, από την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοϊας ο κ. Χαράλαμπος Τομάσης. 

Τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, δηλαδή ο σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων σε θέματα αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος (πρόεδρος), ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος  και ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Μενεγής, παρουσίασαν τις βασικές πτυχές του Φακέλου Υποψηφιότητας που θα καταθέσει η Πάτρα προς τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Για την αρτιότερη εκπόνηση του Φακέλου διεκδίκησης της Πάτρας, η Επιτροπή Διεκδίκησης ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την διεξαγωγή των αθλημάτων που τους αφορούν.

Οι εκπρόσωποι των αθλητικών φορέων της περιοχής, δήλωσαν την υποστήριξή τους στην προσπάθεια που καταβάλει η πόλη για τη φιλοξενία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 και συμφώνησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δυο μερών για την κατάρτιση του Φακέλου Υποψηφιότητας.

 

Διαβάστε επίσης