Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων - Σύντομα στη διάθεση των πολιτών - Τι λένε στο tempo24 η διοικήτρια Ιωάννα Σφυρή και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας

Ολοκληρώθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την ταξινόμησή του και την έκδοση πινακίδων

Τα ρεπορτάζ που έχουν γίνει πολλά για τα προβλήματα που υπάρχουν με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία δεν επαρκούν για να καλύψουν όλη την περιφέρεια και ιδίως τα ορεινά των νομών. Η αλήθεια βέβαια είναι που να πρωτοπάνε κι αυτοί, όταν δεν έχουν διαθέσιμα οχήματα!

Έχουμε δει καθυστερήσεις στην παραλαβή περιστατικών, λόγω έλλειψης οχημάτων, ή βλαβών, ενώ έχουμε δει συμπολίτες μας να επιστρατεύουν ακόμη και αγροτικά για τη μεταφορά τραυματιών.

Στα Καλάβρυτα μάλιστα έχουμε καταγράψει αρκετά τέτοια περιστατικά.

Επιτέλους, πλέον το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει να κάνει βάρδιες ένα νέο ασθενοφόρο που θα ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Στις αρχές Ιουνίου παρελήφθη το πλήρως εξοπλισμένο όχημα, το οποίο είναι δωρεά της διεθνούς οργάνωσης «Βοήθεια για την Ελλάδα» από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ιωάννα Σφυρή και τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε.

Άμεσα ξεκίνησαν, όπως τόνισε στο tempo24, η κυρία Σφυρή, οι τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζονται για να ενταχθεί ως μάχιμο στην υπηρεσία των πολιτών και όχι να κάθεται στην άκρη…

Χθες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, το όχημα, χάρη στη συμβολή της Περιφέρειας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, ταξινομήθηκε άμεσα και παρελήφθησαν και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Προχωρούν, σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου και οι διαδικασίες για τους οδηγούς και έτσι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πλέον στη διάθεση του πολίτη.

Σε επικοινωνία του tempo24 με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα τόνισε πως «όταν ενημερωθήκαμε σπεύσαμε για να γίνουν οι διαδικασίες σύντομα γιατί δε θέλαμε να χαθεί ούτε μέρα πλέον. Άμεσα μετακινήθηκαν δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Αίγιο και ολοκλήρωσαν τα έγγραφα και τις διαδικασίες που χρειάζονταν. Η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας θα είναι πάντα στη διάθεση των φορέων, όσον αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη της Διεύθυνσης που ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης».

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Διαβάστε επίσης