Ο ΙΚΕΛΟΣ είχε ενδιαφερθεί για τον Αχαγιώτη που ζει κάτω από το δέντρο – Παρέμβαση του δήμου για την καθαριότητα του χώρου

χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης

Άμεση η παρέμβαση του δήμου δυτικής Αχαΐας μετά το ρεπορτάζ του tempo24.gr για τον ηλικιωμένο που ζει κάτω από ένα δέντρο στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας.

Συνεργείο του δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο, καθάρισε τον εξωτερικό χώρο, που είχε γεμίσει σκουπίδια και ακαθαρσίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος παρεμβαίνει για να καθαρίσει τον χώρο, όσο του επιτρέπεται, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του καθώς πρόκειται για ιδιοκτησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής είχαν καταγγείλει και στο παρελθόν τις συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού, όμως τον περισσότερο χρόνο του περνά στον εξωτερικό χώρο. Φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο ηλικιωμένος εκτός από τα προβλήματα που έχει, φαίνεται ότι είχε κάποιο ατύχημα πριν από ένα μήνα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στις κινήσεις του. 

Ο ΙΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ

Όπως μας εξηγεί το σωματείο ΙΚΕΛΟΣ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα του δήμου για τους αστέγους, ο ηλικιωμένος δεν θεωρείται άστεγος, αφού το σπίτι αυτό είναι ιδιοκτησία του. Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να παραμένει. Τόσο για τον ίδιο τον ηλικιωμένο, ο οποίος χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης, όσο και για την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης