Χωρίς «τσίπα» πάνω στις στάχτες

Του Θανάση Νταβλούρου

Επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, όταν η Ηλεία, η Ζάκυνθος και η Ανατολική Αττική είχαν παραδοθεί στις φλόγες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν έναν άνισο αγώνα για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, ο «πολύς» πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο λαλίστατος κυβερνητικός συνέταιρος του, αλλά και το σύνολο των αρμοδίων ανευθυνοϋπευθύνων κυβερνητικών παραγόντων, ήταν παντελώς εξαφανισμένοι.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, απ’ αυτούς που όταν ήταν στην αντιπολίτευση έβγαιναν στα κεραμίδια με την παραμικρή φωτιά, όταν κόσμος και κοσμάκης έβλεπε τώρα τις περιουσίες του να παραδίδονται στις φλόγες, με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα «τιτιβίσματα» του πρωθυπουργού στο Διαδίκτυο.

Σπάζοντας την προκλητική, κυβερνητική, απουσία εμφανίστηκε τηλεοπτικώς η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, με μέικ - απ που να συνάδει με το τοπίο της φωτιάς, για να κάνει έκκληση να σταματήσουν ο λαϊκισμός (!) και τα «τιτιβίσματα»!

Ξεχνώντας η κυρία αυτή, η οποία μας έλεγε κάποτε ότι «αλλιώς τα μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός κι αλλιώς ένας αντιμνημονιακός» ότι η ίδια όπως και το σύνολο της παράταξης της ήταν οι πρώτοι διδάξαντες στο λαϊκισμό, έκρινε προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόνο που δεν μας ζήτησε να την επαινέσουμε γιατί μερίμνησε, λέει, να δοθούν σάντουιτς και νερά στους ηρωικούς πυροσβέστες που μάχονταν άγρυπνοι νυχθημερόν με τις φλόγες!

Τελικά, όταν οι φωτιές επιτέλους έσβησαν, εμφανίστηκε ως δια μαγείας και ξαφνικά ο πρωθυπουργός, να... επιθεωρεί από ελικοπτέρου (φαίνεται ότι αντιγράφει, αν δεν ζηλεύει τον κυβερνητικό συνέταιρο) τις καμένες εκτάσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι μικρότερες σε σχέση με το παρελθόν!

Κάπου εδώ, μπροστά σ’ αυτήν την πρωτοφανή πολιτική ξετσιπωσιά, ακόμη και η πλέον δριμεία κριτική είναι ανίκανη να δώσει μια ηχηρή και πειστική απάντηση. Αλλά ο κύριος αυτός και το σινάφι του αποτελούν, ήδη, παρελθόν.

Ως παράταξη εθνικής ευθύνης και αυριανή κυβέρνηση, δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας, σε συνδυασμό και με τη συγκρότηση ειδικού σώματος κομάντος.

Και το σχέδιο αυτό είναι δε απολύτως βέβαιο ότι θα αποτελεί σύντομα πραγματικότητα για την πατρίδα μας, εφόσον οι μέρες του σημερινού ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πλέον μετρημένες!

 

Διαβάστε επίσης