Η μαρτυρία του 24χρονου που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει τα παιδιά

«Δεν φορούσε καν μαγιό, ήταν με τη βερμούδα, δεν ήξερε καν μπάνιο ο άνθρωπος»

​Ένας 24χρονος άντρας που βρέθηκε μπροστά στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε παραλία του Ρεθύμνου και κατάφερε να σώσει τα δύο ανήλικα παιδιά περιγράφει τα όσα δραματικά συνέβησαν ανήμερα του Δεκπενταύγουστου.

«Βλέπω τον πατέρα και τη μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα, βγάζω τα ρούχα μου, βγάζω τα παπούτσια μου, μπαίνω. Εγώ με το που μπήκα είχα φάει πριν από 20 λεπτά. Εγώ μπήκα και έβγαλα τα δύο παιδιά. Μπαίνω, βγάζω το πρώτο αγοράκι, ξαναμπαίνω, βγάζω και το κοριτσάκι.

Γύρισα να πάρω το άλλο, το πήρα από τα χέρια του πατέρα. Μου λέει πάρτο γιατί δεν μπορώ. Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Δηλαδή βγήκα εγώ έξω μαζί με το παιδί και δεν μπορούσαν οι δυο τους οι πνιγμένοι να βγούνε μόνοι τους», ανέφερε ο νεαρός άντρας σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Όσοι βρίσκονταν στην παραλία κινητοποιήθηκαν για να σώσουν το ζευγάρι αλλά δεν τα κατάφεραν. «Βούτηξε και ο αδερφός μου μαζί να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι, ήρθανε και κάτι άλλοι, οι οποίοι ήταν απλά στην παραλία, δεν κολυμπούσαν, και βοηθήσαν, τους δώσαμε κάτι σωσίβια και με σχοινιά και τα λοιπά, και βοηθήσανε να πάνε μέσα να βγάλουνε τους δύο που πνιγόντουσαν», συνέχισε ο 24χρονος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πατέρας ερχόταν εδώ με τα άλογα, γιατί ήταν εκπαιδευτής αλόγων, αλλά δεν ήξερε μπάνιο. Ήταν τρεις μέρες εδώ, είχε κατασκηνώσει, δεν φορούσε καν μαγιό, ήταν με τη βερμούδα, δεν ήξερε καν μπάνιο ο άνθρωπος».

Ο νεαρός ανέφερε ακόμη ότι ο κυματισμός της θάλασσας δεν ήταν μεγάλος ώστε να προκαλέσει τη συγκλονιστική τραγωδία.

Διαβάστε επίσης