Δεκαπενταύγουστος στο Παλιομονάστηρο Σταυροδρομίου Τριταίας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη θέση Παλιομανάστηρο Σταυροδρομίου Τριταίας, το “Πάσχα του καλοκαιριού”.

Εκατοντάδες πιστοί έφτασαν στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίας, προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα και προσευχήθηκαν στην “Μητέρα” του Χριστιανισμού κατά την διάρκεια της Δοξολογίας ενώ ακολούθησαν τη λιτανεία περιμετρικά του γραφικού Ναού.

dsc_0630.jpg

Και φέτος με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ι. Ναού, π. Χαράλαμπου Σταματόπουλου, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής πραγματοποιήθηκε στο τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων στο προαύλιο της εκκλησιάς, σε ένα μοναδικό τοπίο, μια μεγάλη γιορτή όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν η επιβεβαίωση ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι επισκέπτες αγαπούν την παράδοση και σκοπεύουν στην σύσφιξη των σχέσεων τους.

dsc_0668.jpg

Με ζωντανή μουσική, άφθονο κρασί, ακόμα περισσότερο φαΐ, πολύ κέφι και ατέλειωτους χορούς οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες διασκέδασαν μια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ωστόσο αποτελεί και μία καλή αφορμή για γλέντι, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ