Στενός φίλος της Χρυσής Αυγής ο νεοναζί διοργανωτής της ακροδεξιάς «φιέστας του τρόμου»

στη Βιρτζίνια

Στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή έχει ο 26χρονος νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος οργάνωσε τη ρατσιστική-φασιστική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια και έδωσε την εντολή της επίθεσης.

Στενές σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή έχει ο 26χρονος νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ιντιανάπολις Σταρ», είναι εκείνος που οργάνωσε τη ρατσιστική-φασιστική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια, στην οποία μάλιστα εμφανίστηκε με πολεμικό κράνος και σωματοφύλακες και έδωσε την εντολή της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα.

Ο Μάθιου Χάιμπαχ, επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί, συγκεκριμένα της οργάνωσης «Traditionalist Worker party» είναι φίλος της Χρυσής Αυγής, όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών» από τις 12.8.2016, ενώ και η «Real News» σε ρεπορτάζ της «αποθανάτισε» τον Νίκο Μιχαλολιάκο να υποδέχεται τον νεοναζί Χάιμπαχ με κάθε επισημότητα στο γραφείο του στην ελληνική Βουλή.

Η Χρυσή Αυγή είχε σπεύσει να δηλώσει ότι πρόκειται για «έναν υπερδραστήριο εθνικιστή στην Αμερική που μάχεται για την Πατρίδα και τη φυλή του. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είναι συνεπής οικογενειάρχης».

Αλλά και ο ίδιος ο Μάθιου Χάιμπαχ, στην ιστοσελίδα του περηφανεύεται που το «κόμμα» του έχει στενούς δεσμούς με την ελληνική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ