Κ. Σπαρτινός: Εντός του Σεπτεμβρίου η απόφαση για τη διέλευση του τρένου

συνεντευξη του αχαιου βουλευτη

Η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων και η κατασκευή του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Πάτρας και η έλευση του τρένου στην Πάτρα θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Σπαρτινός. Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, «η Δυτική Ελλάδα, είναι μία περιοχή, η οποία έχει πάρα πολλές δυνατότητες, που όμως παρέμεναν αναξιοποίητες για δεκαετίες».
Οπως αναφέρει, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις για τη διέλευση του τρένου υψηλών ταχυτήτων από την πόλη της Πάτρας, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάληξη του τρένου στο νέο λιμάνι θα προσφέρει στην Πάτρα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με άλλα λιμάνια, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Αδριατικής!
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το θαλάσσιο μέτωπο υπογραμμίζει ότι αποδίδεται στην πόλη αλλά συμπληρώνει «δεν φθάνει μόνο η απόδοση, αλλά χρειάζονται πόροι για την αξιοποίησή του».
«Εχει γίνει ήδη μία πρώτη προσπάθεια, η οποία δεν ξεκίνησε δυστυχώς από τον Δήμο της Πάτρας, αλλά από μία τοπική εφημερίδα, την ''Πελοπόννησο'' και τον Σύλλογο αρχιτεκτόνων Αχαΐας, που έχουν κάνει έναν διαγωνισμό αρχιτεκτονικών ιδεών, και αποτελούν χρήσιμο υλικό.
Στην πρόταση για την υπογειοποίηση του τρένου που έχει κάνει το υπουργείο Μεταφορών προβλέπεται ότι μαζί με την μελέτη της υπογειοποίησης στο κεντρικό κομμάτι, θα υπάρξει και ένα κονδύλι, που δεν θα αφορά αυτή καθεαυτή την υπογειοποίηση, αλλά θα αφορά τη διαμόρφωση του χώρου και την αξιοποίησή του σε όλο αυτό το μήκος της υπογειοποίησης, που στην ουσία είναι το θαλάσσιο μέτωπο που παραχωρείται. Αυτό το κονδύλι, όπως είπε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, θα κυμαίνεται γύρω στα 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ. Νομίζω ότι είναι ένα ικανοποιητικό ποσό, για να μπορέσει μετά ο Δήμος να το εκμεταλλευτεί και να έχουμε μία ολοκληρωμένη μελέτη για αυτό το κομμάτι» αναφέρει ο κ. Σπαρτινός.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ