Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Περιστέρι Ηλείας- Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος - ΟΛΟ το ΧΡΟΝΙΚΟ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκκενώθηκε το χωριό, αρνήθηκαν οι κάτοικοι να φύγουν

NEΩΤΕΡΟ: καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία, ενώ η φωτιά στο Περιστέρι είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά στην Ηλεία η οποία απομακρύνθηκε από το χωριό Περιστέρι για το οποίο δόθηκε χθες εντολή εκκένωσης και κινήθηκε ανατολικά. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι υπό επιτήρηση και από το πρωί κάνει ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

ΝEΩΤΕΡΟ: 08.00 Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος στο Περιστέρι Ηλείας, όπου η ευρύτερη περιοχή πέρασε μια ακόμα νύχτα αγωνίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από ελικόπτερο έρικσον ενώ το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

21.06 Σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από αέρος και ξεκινά μια ακόμα νύχτα αγωνίας για την Αμαλιάδα Ηλείας και τα χωριά που απειλούνται περισσότερο ή λιγότερο από τα πύρινα μέτωπα. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος αλλά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κάνουν έκκληση να σταλούν εναέρια μέσα απο πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης διαφορετικά εκτιμάται ότι η φωτιά θα απειλήσει και την Αρχαία Ολυμπία. Την ίδια ώρα μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο και οι φλόγες κατευθύνονται προς τα σπίτια στο χωριό Κοιλιωμένος.

Όλοι οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο νησί, είναι στο σημείο και προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

«Aν η πυρκαγιά συνεχίσει με αυτή τη ορμή προς το χωριό του Κοιλιωμένου, τότε θα αναγκαστούμε να εκκενώσουμε το χωριό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πολλοί κάτοικοι του χωριού είναι στο μέτωπο της πυρκαγιάς και βοηθούν τους πυροσβέστες στις προσπάθειες κατάσβεσης

Την αγωνία τους για το τι θα γίνει τη νύχτα εκφράζουν τόσο οι κάτοικοι όσο Περιφέρεια και Πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Περιστέρι της Ηλείας, που απειλείται από τη φωτιά, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όπως είπαν θα μείνουν στο χωριό, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τονίζει ότι «ο φόβος μας είναι τι θα γίνει την νύχτα, όταν πλέον δεν θα επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα».

Όπως πρόσθεσε, «επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, διότι αλλάζει συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου», τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να ξεφύγει από εδώ η φωτιά», διότι τότε, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης, «θα κατευθυνθεί προς την Αρχαία Ολυμπία».

4201526_0.jpg

Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ως εκ τούτου όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, πρέπει να επιχειρήσουν στην Ηλεία».

Στη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

4201529_0.jpg

Επίσης, μέχρι τη δύση του ηλίου, θα επιχειρούν από αέρος ένα αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.

ΔΕΙΤΕ όλο το χρονικό σήμερα στην Ηλεία πατώντας ΕΔΩ

 

πηγή φωτογραφιών: eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηλεία - Εκκενώνεται το χωριό Περιστέρι, αρνούνται οι κάτοικοι να φύγουν - Φόβος τι θα γίνει τη νύχτα - Καταγγελίες για τα εναέρια μέσα (ΝΕΟΤΕΡΑ)- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε επίσης