ΑΕΚ: Το πλάνο για τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπριζ!

Europa League

Με το που έγινε γνωστό ότι αντίπαλος της ΑΕΚ για τη διαδικασία των play off του Europa League θα είναι η Μπριζ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα γίνει στην πανέμορφη πόλη του Βελγίου, το μεγάλο ζητούμενο στο σχέδιο του Μανόλο Χιμένεθ είναι η ΑΕΚ να πετύχει γκολ εκεί! 

Κάτι που έχει μεταφέρει και στη διάρκεια των αναλύσεων του αντιπάλου στους ποδοσφαιριστές του, καθώς επίσης και στη διαδικασία της αγωνιστικής προεοτιμασιας της ομάδας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση...

Ο Ισπανός τεχνικός έχει εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά για το Μπριζ στο 4-3-3. Διάταξη με την οποία επέλεξε να παρατάξει την Ένωση και τους παίκτες του στο μοναδικό φιλικό πριν το αυριανό ταξίδι στο Βέλγιο με αντίπαλο τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. 

Κι αυτό γιατί θέλει να χτυπήσει στην κόντρα και να έχει ταυτόχρονα μια συμπαγή ομάδα όταν αμύνεται που δεν δίνει χώρους, περιορίζει το παιχνίδι του αντιπάλου και δεν του επιτρέπει να έχει κατοχή και ρυθμό στο βαθμό που θα το επιδιώξει.

Είναι δεδομένο πως η Μπριζ είναι πιο έτοιμη από την ΑΕΚ αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα έχουν αρχίσει όπως και μαζί με εκείνες της Ένωσης για την Ευρώπη (προκριματικά Champions league ήταν και οι Βέλγοι). Οπότε επίσης δεδομένο πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι ο Χιμένεθ δεν θέλει να βρει το ρυθμό που ήδη έχει στο επίπεδο που το παρουσιάζει στις εγχώριες υποχρεώσεις της η βελγική ομάδα. 

Ο Σεβιγιάνος προπονητής της ΑΕΚ έχει ρίξει το βάρος στο 4-3-3 το οποίο και με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ κατάφερε να περιορίσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Γνωρίζει πως απέναντι του πλέον δεν είναι οι Ρώσοι της εκπληκτικής εμπειρίας και του σούπερ ρόστερ και με χτυπητές αδυναμίες στα άκρα (ειδικά στο αριστερό) της πίσω ζώνης.

Το βασικό πλέον για το συγκεκριμένο ματς φέρνει στην ενδεκάδα τους εξής «ιτρινόμαυρους» (στις θέσεις τους): Στην άμυνα θα είναι οι Ανέστης, Μπακάκης (δεξί μπακ), Λόπες (αριστερό μπακ) και προβάδισμα έχουν για να ξεκινήσουν Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς με τον Βόσνιο Βράνιες πάντως να θέτει ισχυρή υποψηφιότητα αφού συνιστά αγωνιστική αδυναμία του Μανόλο. 

Τριάδα στα χαφ θα είναι οι Σιμόες (σε ρόλο κόφτη), με τους Γιόχανσον και Μάνταλο εσωτερικά χαφ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Χριστοδουλόπουλο (ή Κλωναρίδη) δεξιά, Τρίστασον αριστερά και Λιβάια στην κορυφή της επίθεσης!
 

Με την ταχύτητα θα ψάξει το γκολ

Έχοντας λοιπόν τον Μάνταλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής που δύναται να ανταποκριθεί τακτικά και ανασταλτικά αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι, ο Ισπανός κόουτς θα χει την ταχύτητα να παίξει γρήγορα από τα χαφ, να τρέξει δηλαδή την μπάλα στην επίθεση (κάτι που δεν μπορεί να πράξει ο Αιντάρεβιτς που είχε προτιμηθεί με την ΤΣΣΚΑ). 
Ως εκ τούτου θα (επιδιωχθεί να)  αξιοποιηθούν οι ταχύτατοι ακραίοι Τρίστασον και Χριστοδουλόπουλος (ή Κλωναρόδης αν επιλεχθεί). Έτσι ώστε να βγει το πλάνο στο χορτάρι και να χτυπήσει η Ένωση στην κόντρα και με γνώμονα τη γρήγορη τελική προσπάθεια στην εκδήλωση της αντεπίθεσης. 

«Σε αυτά τα ματς και ειδικά εκτός έδρας έχει σημασία να εκμεταλλεύεσαι κάθε αδυναμία του αντιπάλου. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να ψάξουμε το γκολ με ταχύτητα, συγκέντρωση και απόδοση της δουλειάς που έχουμε κάνει», είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στη διάρκεια της ανάλυσής του για το παιχνίδι της Μπριζ προσθέτοντας με σημασία: "το γκολ θα το φέρει η ταχύτητα στη σκέψη και στην αντίδραση στη διάρκεια του ματς σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα"!
 

Υπάρχουν και οι... εναλλακτικές!

Εννοείται πως ο Σεβιγιάνος τεχνικός της ΑΕΚ δεν έχει μείνει μόνο στο 4-3-3 και έχει δοκιμάσει όλο το προηγούμενο διάστημα, έως και χθες, εναλλακτικές για το ματς με την Μπριζ. Άλλωστε γενικά με τις εκπλήξεις το δουλεύει πολύ ο Χιμένεθ είτε αρέσει είτε όχι...
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δουλέψει και στο 3-5-2 για κάθε ενδεχόμενο σε συνδυασμό με το 4-2-3-1, ειδικά όταν εφαρμόζεται ήδη το 4-3-3, αφού η αλήθεια είναι (και το είπε και στους μεσοεπιθετικούς του πριν το ρεπό) πως εύκολα δύναται να γυρίσει στο 4-2-3-1 το 4-3-3 αν και εφόσον δεν... βγαίνει (όπως συνηθίζουμε να λέμε) στο χορτάρι το σχέδιο...

Στις... εναλλακτικές που έχει δουλέψει ο Ισπανός προπονητής υπάρχει και το... ανακάτεμα ρόλων και προσώπων! Όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Γαλανόπουλου σαν εσωτερικό χαφ μετατοπίζοντας τον Μάνταλο στο αριστερό άκρο της γραμμής κρούσης. 

Εναλλακτικές (που δεν θα πρέπει να προκαλέσουν έκπληξη αν γίνουν πράξη) που σκέφτεται πάντα ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, ακόμη και για τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάλογα με την εξέλιξή της.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης