Αποστάσεις Ιβάνκα από Ντόναλντ Τραμπ για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια

Η αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά τρεις νεκρούς και 35 τραυματίες

Τον «ρατσισμό, τα περί “ανωτερότητας της λευκής φυλής” και τους νεοναζί» κατήγγειλε η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ίδια στιγμή που ο πατέρας της επικρίνεται για την αντίδρασή του στα βίαια επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν σε συγκέντρωση της άκρας δεξιάς και αντιδιαδήλωση ακτιβιστών το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.

«Δεν πρέπει να υπάρχει θέση στην κοινωνία για τον ρατσισμό, τη λευκή ανωτερότητα και τους νεοναζί. Πρέπει να λειτουργούμε όλοι ως Αμερικανοί και να είμαστε μια χώρα ενωμένη», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ σε σειρά αναρτήσεών της στο Twitter.

Η τοποθέτησή της, διαφέρει αρκετά από αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε στην ίδια μοίρα την ακροδεξιά και αντιδιαδηλωτές κατά του ρατσισμού, καταγγέλλοντας τη «βία που προήλθε από διάφορες πλευρές».

Ο πρόεδρος επικρίθηκε έντονα για τα σχόλιά του ακόμη και από Ρεπουμπλικανούς. Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ζήτησε να «ακούσει τον πρόεδρο να περιγράφει τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ όπως είναι, μια τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί της “ανωτερότητας της λευκής φυλής”».

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Σάρλοτσβιλ, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των αντιδιαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για μια συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.

Η αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά τρεις νεκρούς και 35 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από την συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαιναν κοντά στο Σάρλοτσβιλ. Δεν έχει διευκρινισθεί αν το περιστατικό αυτό συνδέεται με τα βίαια επεισόδια.

Μέλη της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα ηλικίας 20 ετών από το Οχάιο, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης