Toν Οκτώβριο επιστρέφει το TEDxPatras

«Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που συνδυάζει ζωντανές ομιλίες και TED Talks βίντεο. Σκοπός των TEDx εκδηλώσεων είναι να δημιουργήσουν το έναυσμα για εις βάθος συζήτηση και δικτύωση των συμμετεχόντων. To "x" στις τοπικές αυτο-οργανωμένες εκδηλώσεις με την επωνυμία TEDx αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο με σκοπό να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τρεις διαφορετικούς "κόσμους": Τεχνολογία (Technology), Ψυχαγωγία (Entertainment), Σχεδιασμός (Design). Στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών δράσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος προσελκύοντας ομιλητές, θεατές και ιδέες από πολλά διαφορετικά πεδία.

Η Πάτρα είναι μία από τις λίγες ελληνικές πόλεις (και μία από τις χιλιάδες διεθνώς) που διοργανώνει σε ετήσια βάση μία εκδήλωση TEDx. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο TEDxPatras είχε τίτλο «Sea of Voices» και φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, ενώ το TEDxPatras 2016, με τίτλο «Opportunities», έγινε πέρυσι στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο.

Λεπτομέρειες για το φετινό TEDxPatras (τη θεματική, το χώρο διεξαγωγής του, τους ομιλητές, τα εργαστήρια κλπ) θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα από το τέλος Αυγούστου. Προς το παρόν, όπως λένε και οι διοργανωτές του φετινού TEDxPatras, «Save the date: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017».

Website: www.tedxpatras.com

Facebook: www.facebook.com/tedxpatras

Twitter: www.twitter.com/tedx_patras

Instagram: www.instagram.com/tedxpatras

Email: [email protected] .»

Διαβάστε επίσης