Εμπρησμό «δείχνουν» οι φωτιές στη Ζάκυνθο

Συνεχίζεται η «μάχη» σε πέντε μέτωπα

Οι κάτοικοι πέρασαν μια δύσκολη νύχτα, όμως παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι φλόγες ακόμα ξεπηδούν σε 5 σημεία του νησιού!

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, υποστράτηγος ΠΣ – Συντονιστής Πελοποννήσου, οι απανωτές φωτιές «δείχνουν» εμπρησμό.

«Γίνονται προανακρίσεις αλλά επειδή μέσα σε 10 ώρες είναι τόσο πολλές πυρκαγιές, Βόρεια, Δυτικά, Ανατολικά και με τόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να υπάρχουν τόσες εστίες, όλα οδηγούν στον εμπρησμό».

Στη Ζάκυνθο, από χθες το βράδυ, μέχρι σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν 6 διαφορετικές πυρκαγιές! Σήμερα το πρωί φλόγες «ξεπήδησαν» και στο Βασιλικό!

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής «από χθες το απόγευμα, ενώ βρισκόμασταν στο Καταστάρι και πήγαιναν καλά τα πράγματα, άρχισαν να εκδηλώνονται νέες πυρκαγιές. Από τις 6 χθεσινες έσβησαν οι 5 και σήμερα το πρωί ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο και άλλη μία στο Βασιλικό».

Στο νησί αναμένεται να πάνε και άλλες ανισχύσεις για τη μάχη της κατάσβεσης ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη 5 φωτιές και η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης