Γ. Αμανατίδης: Έξοδος από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018

Καταλογίζει στην αντιπολίτευση «τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές υπονομεύει τα συμφέροντα και της ίδιας της χώρας»

Εικόνα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των προσπαθειών της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση διαπιστώνει για την Ελλάδα στο εξωτερικό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Η χώρα μας, όπως λέει σε συνέντευξή του, αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή που χαρακτηρίζεται από αστάθεια. «Να υπενθυμίσω ακόμα, τις επισκέψεις Ομπάμα, Πούτιν, Ολάντ, Νετανιάχου, Αμπού Αμπάς, πάπα Φραγκίσκου κ.ά.

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αναγνωρίστηκαν από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς παράγοντες και ηγέτες. Η χώρα δείχνει ότι κάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα και τις μεταρρυθμίσεις, που θα της επιτρέψουν μετά το καλοκαίρι του 2018 την έξοδο από τα μνημόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμανατίδης επισημαίνει ότι η αμηχανία μπροστά στα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία, και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε μια τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές ξεπερνά τα αντιπολιτευτικά όρια και υπονομεύει τα συμφέροντα και της ίδιας της χώρας. «Αυτοί υπερασπίζονται το παλιό και τους λίγους, εμείς δημιουργούμε το νέο και υπερασπιζόμαστε τους πολλούς. Αντίπαλοί μας, είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες και εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας για τη λύση τους. Στόχος μας η καλυτέρευση της ζωής όλων» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμανατίδης αναφέρεται στην πρώτη διακρατική συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας που θα γίνει το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, για τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας, ενώ αναφερόμενος στην 82η ΔΕΘ - που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη - σημειώνει ότι θα αποτελέσει, για μία ακόμα χρονιά, ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό γεγονός, όχι μόνο για τη Β. Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα.