Δεκαπενταύγουστος στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη θέση Παλιομανάστηρο Τριταίας

εκδήλωση μετά τη πανηγυρική θεία λειτουργία

Δεκαπενταύγουστος. Ημέρα αφιερωμένη στην Παναγιά μας.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου αποτελούν ημέρες νηστείας και περισυλλογής για τους πιστούς, που προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή.

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη θέση Παλιομανάστηρο Σταυροδρομίου Τριταίας ανήμερα της γιορτής, εκατοντάδες πιστοί συρρέουν με κατάνυξη να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ακολουθούν τη λιτανεία περιμετρικά του γραφικού Ναού και προσεύχονται στην “Μητέρα” του Χριστιανισμού.

Η εν λόγω ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, αποτελεί βεβαίως ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης, αλλά και αφορμή για γλέντι με ζωντανή μουσική, χορό, εκλεκτούς μεζέδες και άφθονο κρασί.

Με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ι. Ναού, π. Χαράλαμπου Σταματόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής αποφάσισαν και φέτος στο τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων για τετάρτη συνεχόμενη χρονιά στο προαύλιο της εκκλησιάς,σε ένα μοναδικό τοπίο, να γιορτάσουν ντόπιοι και ξένοι συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις λατρείας της Παναγίας με κατάνυξη, χαρά και ενθουσιασμό.

Στις εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν τη διατήρηση της παράδοσης και τη σύσφιγξη των σχέσεων των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών, θα προσφερθούν δωρεάν, χειροποίητα γλυκίσματα, φαγητό και ποτό ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν χορευτικοί σύλλογοι του Σταυροδρομίου και της ευρύτερης περιοχής.