Άδεια πόλη η Πάτρα- Έφυγαν και οι τελευταίοι ταξιδιώτες του τετραήμερου- Επί ποδός η τροχαία στα μεγάλα οδικά δίκτυα

Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους

Άδειασε η Πάτρα από σήμερα το μεσημέρι. Το τετραήμερο του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου οδήγησε τους Πατρινούς σε τουριστικούς προορισμούς αλλά και στα χωριά τους, με αποτέλεσμα η κίνηση να μετακομίσει στις εθνικές οδούς, όπου όμως δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς ο μεγάλος όγκος των εκδρομέων έχει ήδη μετακινηθεί.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία, που έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Μάλιστα, η Τροχαία διανέμει σήμερα σε οδηγούς οχημάτων ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές.

Στα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους, κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στα διόδια, για ενημέρωση των οδηγών, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς και περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.