Στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Καλαβρύτων ο Ανδρέας Ριζούλης- ΦΩΤΟ

σήμερα φιλοξενεί 24 άτομα


Το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Καλαβρύτων στο πρώην κτίριο Μπουγά του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης που σήμερα φιλοξενεί 24 άτομα. 

Ο Ελληνικος Ερυθρός Σταύρος διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα με πολύ καλά αποτελέσματα τους πόρους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Σκοπός είναι το Κέντρο να περιέλθει στον έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Η δομή ήταν οργανωμένη σε ένα κτίριο διαρρυθμισμένο και ικανό να στεγάσει τις ανάγκες των φιλοξενούμενων. Η ικανοποιητική παροχή των υπηρεσιών απο το προσωπικό (6 άτομα) μπορει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με στοχευμένη ενίσχυση υπαλλήλων. 

Ο Ανδρέας Ριζουλης μοίρασε δώρα στα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους για το πως περνούν στην Ελλάδα και στο Κέντρο Φιλοξενίας. Εισέπραξε χαμόγελα απο χαρούμενα νέα προσώπα. 

Ο Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε και το νοσοκομείο των Καλαβρύτων και συνομίλησε με την διοικήτρια του νοσομείου. Διαπίστωσε ότι οι συνθήκες και η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών έχουν βελτιωθεί πολύ και σημαντικό ρόλο έπαιξε η δωρεά του ασθενοφόρου στη νοκοκομειακή μονάδα.

Στις 9/8 άλλωστε ο βουλευτής επισκέφθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου όπου και ενημερώθηκε από τον διευθυντή των φυλακών για την κατάσταση και για ζητήματα που μπορούν να βελτιώσουν την λειτουργία του καταστήματος.