Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο η Εθνική Νέων

Η Εθνική ομάδα πόλο των Νέων ανδρών έκανε μία τρομερή αντεπίθεση στο τέλος του αγώνα και με όπλο της την εκπληκτική της άμυνα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 6-3 που είχε διαμορφωθεί επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και να επικρατήσει με 8-7 επί της Ισπανίας.

Έτσι, η αντιπροσωπευτική μας ομάδα πήρε μία μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στη Σερβία και την Ιταλία το Σάββατο (12/8, 19.40)

Πως όμως έφτασε η Εθνική σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή; Αρχικά, οι παίκτες του Λοράντου ήταν εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι και κυρίως την άμυνα των Ισπανών. Ο Γκαρθία στη δεύτερη επίθεση του αγώνα σημείωσε το μοναδικό τέρμα του πρώτου οκταλέπτου, με τον Βαλβέρδε να κάνει το 2-0 σχεδόν στα μισά της δεύτερης. Εκεί ήρθε η πρώτη αντίδραση της Εθνικής η οποία με δύο γρήγορα γκολ από τους Μασμανίδη και Παπαναστασίου έφερε το ματς στα ίσα πριν ο Ροντρίγκες κάνει το 2-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Χαράλαμπος Τρούλος έφερε ξανά το ματς στην ισοπαλία, όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα επί μέρους 3-0 για τους Ισπανούς. Οι Μπούστος και Βαλβέρδε στο τέλος της τρίτης και ο πρώτος ξανά στην αρχή της τέταρτης διαμόρφωσαν το 6-3 με επτά λεπτά να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Από εκεί και πέρα όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι διεθνείς χρειάστηκαν 3.30 για να πετύχουν τέσσερα γκολ και να περάσουν μπροστά με 7-6 χάρη σε τέρματα των Γαρδικα, Γκιουβέτση, Μουρατίδη και Μασμανίδη.

Ο Καράσκο με 2.10 να απομένουν για το τέλος έφερε ξανά την αναμέτρηση στα ίσα, όμως ο Γκιουβέτσης με τέρμα στα 46'' για το τέλος της αναμέτρησης έδωσε τη σπουδαία νίκη στην Εθνική ομάδα. Οι Ισπανοί είχαν την ευκαιρία στην τελευταία τους επίθεση, όπου έπαιξαν με παίκτη παραπάνω, να στείλουν το ματς στα πέναλτι όμως ο Παπαναστασίου με μπλοκ σταμάτησε το σουτ του Γρανάδος και μπάλα πέρασε άουτ.

Ελλάδα - Ισπανία 8-7

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 1-2, 5-2

Ελλάδα: Μασμανίδης 2, Παπαναστασίου 1, Τρούλος 2, Γαρδικας 1, Γκιουβέτσης 2, Μουρατίδης 1

Ισπανία: Γκαρθία 1, Βαλβέρδε 2, Ροντρίγκες 1, Μπούστος 2, Καράσκο 1

Πηγή: filathos.gr

Διαβάστε επίσης