Τέλος για φέτος η κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων στην πλαζ

Η κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε στις 19/6/2017

Τη  Παρασκευή 11/8/2017 έληξε η λειτουργία της  Ημερήσιας Παιδικής Κατασκήνωσης του Δήμου Πατρέων.  Η κατασκηνωτική περίοδος ξεκίνησε στις 19/6/2017 και περιέλαβε 4 περιόδους των 2 εβδομάδων έκαστη.

Φιλοξενήθηκαν  χίλια (1.000) παιδιά ηλικίας  8 έως 14 ετών, τα οποία απόλαυσαν ομαδικά και δημιουργικά  το  χρόνο τους  με διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Αρκετές  δραστηριότητες υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εθελοντών – εκπαιδευτών, όπως  θεατρικό παιχνίδι, πινγκ-πονγκ, τοξοβολία, μοντέρνος χορός,  ποδόσφαιρο, ταε  κβο ντο,  ξυλορακέτες 

Επίσης μεγάλη βοήθεια παρείχαν : 

Ο Ελληνικός  Ερυθρός  Σταυρός,   το Πυροσβεστικό Σώμα Πατρών,  η ΕΜΑΚ, ο ΣΕΓΑΣ, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ),   το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το ΠΕΔΥ (Μονάδα Υγείας Πατρών), η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Τοπική Επιτροπή Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο ΝΟΠ

Την Τετάρτη 9/8/2017 το βράδυ έγινε η αποχαιρετ​ιστήρια γιορτή της τετάρτης περιόδου  καθώς και της  λήξης  της κατασκήνωσης.

Στη γιορτή τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν βιωματικά τις εμπειρίες τους από την παραμονή τους στη κατασκήνωση, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και το προσωπικό, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης.

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης  πάντα παρών στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης,  μαζί με Αντιδημάρχους,  Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, συνεχάρη τα παιδιά, το προσωπικό , ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους και  ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε γλέντι με τους εργαζομένους  και τους εθελοντές που συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.