Έκτακτη σύσκεψη στην Κομισιόν για το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αβγά

Στην Ολλανδία έγιναν οι πρώτες συλλήψεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγκαλέσει εκτάκτως τις χώρες που έχουν πληγεί από το σκάνδαλο των μολυσμένων με fipronil αβγών μόλις θα έχουν γίνει γνωστά όλα τα στοιχεία, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις.

«Πρότεινα τη σύγκληση σύσκεψης υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών καθώς και των εκπροσώπων των υπηρεσιών διατροφικής ασφάλειας των εμπλεκομένων κρατών μελών, μόλις θα έχουμε όλα τα στοιχεία στη διαθεσή μας», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος σε γραπτό του μήνυμα αφού συζήτησε το θέμα με τους υπουργούς της Γερμανίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε χθες δύο υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας για τη παράνομη χρήση του εντομοκτόνου fipronil σε ορνιθοτροφεία, στην οποία αποδίδεται η κρίση των μολυσμένων αβγών.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιδρομές σε οχτώ τοποθεσίες στην Ολλανδία και το Βέλγιο και κατέσχεσαν αυτοκίνητα, δέσμευσαν τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα.

Οι συλληφθέντες ήταν στελέχη της ολλανδικής εταιρείας Chickfriend, που φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο του διατροφικού σκανδάλου.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με στελέχη της εταιρείας για κάποιο σχόλιο.

Διαβάστε επίσης