Βασίλης Λεβέντης: Στόχος της Ένωσης Κεντρώων να φθάσει το 15%

«Δεν βλέπω μέλλον για την Κεντροαριστερά»

Τον πολιτικό του στόχο, να φθάσει η Ένωση Κεντρώων σε ποσοστά πλησίον του 15%, παρουσίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ Channel.

Εν πρώτοις, για την αξιολόγηση, ο Β. Λεβέντης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Δήμων και των ΔΕΚΟ  είναι μέγιστη προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων και για την χώρα, η δε κυβέρνηση με την στάση της κωλυσιεργεί, ως αν θέλει να καλύψει την αργομισθία και την παραβατικότητα στην λειτουργία του δημόσιου τομέα. Επιπλέον, η ΑΔΕΔΥ με τις απειλές της με γενική απεργία, αν προχωρήσει η αξιολόγηση, κατ΄ουσίαν ομολογεί ότι η αξιολόγηση θα πιάσει λαβράκια και θα φανεί με πιο τρόπο πτώχευσε η χώρα, επεσήμανε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα και θέτει στο επίκεντρο της επικαιρότητας, θέματα όπως η σημαία, η προσευχή στα σχολεία, οι παρελάσεις, αλλά και την Ορθοδοξία, με στόχο -όπως είπε- να αποκτήσει την αριστερή ταυτότητα μέσω της ...θρησκείας. Έχουν κάνει μετρήσεις στην κοινή γνώμη και έχουν καταλάβει πως έχουν χάσει ψηφοφόρους προς τα αριστερά από την προσέγγιση με την εκκλησία. Ο κ. Βούτσης δεν μίλησε τυχαία, πήρε επάνω του το θέμα μετά από συνεννόηση, εκτίμησε ο Β. Λεβέντης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Β. Λεβέντης είπε ότι ο κ. Καμμένος δεν θέλει να βάλει ‘λάδι στην φωτιά’. Θέλει όμως να κρατήσει και το ακροδεξιό ακροατήριο του. Στα λόγια δείχνουν ότι τσακώνονται, στην πράξη όμως είναι «αγκαλιά» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Και για την Κεντροαριστερά, είπε πως δεν βλέπει μέλλον, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καμίνη ως άτομο χαμηλού  προφίλ, ως μια υποψηφιότητα περισσότερο αυτοπροβολής του ιδίου. Η Κεντροαριστερά χρειάζεται ισχυρή προσωπικότητα, η Κεντροαριστερά είναι μια υπόθεση πληγωμένη, πρόσθεσε. Ενώ επικαλέστηκε πρόσφατη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, στην οποία εκείνος του είχε πει ότι δεν φοβάται ούτε την Φ. Γεννηματά, ούτε τους πρώην συντρόφους του «δραχμιστές». Αναφορικά με το κόμμα του, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με στελέχη που έχουν ταυτιστεί με το παρελθόν, τα σκάνδαλα και τα θαλασσοδάνεια που έφεραν την χώρα στην πτώχευση.

Τον Κ. Μητσοτάκη τον χαρακτήρισε αλαζόνα. Όντας ο πρόεδρος της ΝΔ νέος άνθρωπος, θα έπρεπε να διδάξει άλλη νοοτροπία και πολιτικό πολιτισμό, σύμφωνα με την προσέγγιση του Β. Λεβέντη.

Για τα πολιτικά του σχέδια τέλος, προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα κάνει το 4%, 15%. Αυτό είναι το όνειρο του και για αυτό εργάζεται μέρα-νύχτα. Η Ένωση Κεντρώων δίνει τις μάχες της καθημερινά. Για τους δυο βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, ο Β. Λεβέντης είπε πως θα τιμωρηθούν το βράδυ των εκλογών.

Διαβάστε επίσης