Πάτρα: Σήμερα η ανακοίνωση των μετρήσεων για τη διασπορά αμιάντου - Πότε θα επαναληφθεί ο έλεγχος

Με την κατάρρευση του υπόστεγου που στοιχισε τη ζωή σε αλλοδαπό

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την διασπορά αμιάντου που διενήργησε στις 5 Αυγούστου, την επομένη της φονικής κατάρρευσης του υπόστεγου κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με θύμα 30χρονο Αλγερινό, που διενήργησε εταιρεία, που εδρεύει στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και διαθέτει διαπιστευμένο εργαστήριο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 17025:2005, αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα Πέμπτη.

Οι μετρήσεις έγινα το περασμένο Σάββατο από τις 09:30 το πρωί έως τις 14:30 μετρήσεις για την ανίχνευση της αιωρούμενης συγκέντρωσης ινών αμιάντου στο χώρο του υποστέγου, στον  περιβάλλοντα χώρο αλλά και επί του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Όθωνος Αμαλίας.

Οι μετρήσεις αιωρούμενης συγκέντρωσης ινών αμιάντου αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, να επαναληφθεί εντός δυο εβδομάδων, από τον αρχικό έλεγχο.

Από την κατάρρευση μέχρι και σήμερα σύμφωνα με τον ΟΛΠΑ, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και έχουν γίνει όλες εκείνες οι ενέργεις που απαιτούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα αμέσως περιφράχθηκε ο χώρος, έγινε ήπια διαβροχή των υλικών της κατάρρευσης, για την αποφυγή αέριας ρύπανσης

Κατόπιν πρότασης του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ αν και δεν προτάθηκε ως αναγκαίο μέτρο από την εν λόγω εταιρεία, έγινε επικάλυψη των υλικών κατάρρευσης με υφαντό υλικό για την αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης έναντι ακραίων καιρικών συνθηκών (ισχυρών ανέμων).

"Ο ΟΛΠΑ ΑΕ, κατανοώντας την εύλογη ανησυχία της κοινής γνώμης και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην υπεύθυνη πληροφόρηση, θα συνεχίσει να ενημερώνει το κοινό σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις ενέργειες που σχετίζονται με την απομάκρυνση των υλικών της κατάρρευσης του υποστέγου", αναφέρει σε ανακοίνωση του

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ