ΝΕΩΤΕΡΟ: Παρίσι: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες που περιπολούσαν την περιοχή – 6 τραυματίες, οι 2 σοβαρά- Σκόπιμη ενέργεια, λένε οι αρχές- ΒΙΝΤΕΟ

Νέωτερη ενημέρωση: Το αυτοκίνητο  έπεσε σήμερα το πρωί πάνω σε στρατιώτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle στο Λεβαλουά-Περέ (Ο-ντε-Σεν), με αποτέλεσμα έξι από αυτούς να τραυματιστούν, από τους οποίους οι δύο σοβαρά, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδας και το όχημα αναζητείται, πρόσθεσε η ίδια πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και η οποία διευκρίνισε πως δεν κινδυνεύει η ζωή των δύο σοβαρά τραυματιών.

Από την πλευρά της η αστυνομική διεύθυνση του Ο-ντε-Σεν έκανε λόγο για "μια a priori σκόπιμη ενέργεια".

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λεβαλουά, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και το συμβάν ήταν χωρίς αμφιβολία σκόπιμη ενέργεια.

\

Πρώτη ενημέρωση: Συναγερμός σήμανε  στη Γαλλία όταν ένα όχημα στα προάστια του Παρισιού έπεσε πάνω σε στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες. Ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει και οι αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό εναντίον του. 

Το περιστατικό συνέβη στις 8 το πρωί τοπική ώρα, σε βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού,το Levallois Perret.

Ακόμη δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τροχαίο ή τρομοκρατική επίθεση.

Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται με κατάγματα, άλλοι τέσσερις πιο ελαφρά, ενώ κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Οι στρατιώτες είχαν μόλις κατέβει από το όχημα που τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, κοντά στο δημαρχείο του προαστίου, στο πλαίσιο της «Operation Sentinelle», των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην γαλλική πρωτεύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Φωτογραφία: le parisien


 



 

Διαβάστε επίσης