Σκηνή με άστεγο κληρικό στο κέντρο του Αγρινίου- Κατάγεται από το Αίγιο- Κοιμάται στα παγκάκια και περιμένει...

ζητώντας να του επιτραπεί η είσοδος σε κάποιο από τα μοναστήρια

Η εικόνα ενός άστεγου κληρικού που έχει στήσει σκηνή στο κέντρο του Αγρινίου ενόσω ο υδράργυρος χτυπά «κόκκινο» προκαλεί μεγάλη εντύπωση.
Μεσημέρι Κυριακής, στην πλατεία Συντριβανίου, βρίσκεται ο π. Χριστόδουλος Διαμαντόπουλος, κατά δήλωση του Αρχιμανδρίτης, καταγόμενος από το Αίγιο της Αχαΐας.
Μιλώντας στο agrinionews.gr,  ανέφερε πως είναι άστεγος επί διμήνου και βρίσκεται στο Αγρίνιο τις τρεις τελευταίες ημέρες. Κοιμάται σε παγκάκια και τρώει ότι του
προσφέρουν οι περαστικοί τονίζοντας πως έχει ανάγκη από μία στέγη, νερό και τροφή. Δημοσιοποιεί μάλιστα και αίτημα-έκκληση στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ζητώντας να του επιτραπεί η είσοδος σε κάποιο από τα μοναστήρια της αναφέροντας παράλληλα πως ο Μητροπολίτης αρνείται να τον συναντήσει.
Ο εν λόγω κληρικός ωστόσο έχει απασχολήσει κατά καιρούς τα μέσα ενημέρωσης στη Δυτική Ελλάδα ενώ είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και αμφισβητείται έντονα η χειροτονία του.
Πρόσφατα είχε λάβει διάσταση η υπόθεση του όταν εγκαταστάθηκε ως άστεγος σε παγκάκι έξω από το Επισκοπείο Αιγίου όπου εξαπέλυε μύδρους και…κατάρες κατά του Αμβρόσιου. Ανέφερε ότι ήταν μοναχός στο Άγιο Όρος και ότι φεύγοντας από εκεί δεν τον δέχθηκαν σε Ιερά Μονή της ευρύτερης περιοχής ζητώντας από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας διορισμό σε ενοριακή θέση.


Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ωστόσο αμφισβήτησε τη χειροτονία του ως κληρικού για την οποία ο π.Χριστόδουλος στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»  δήλωσε πως «έχει γίνει από Έλληνα Μητροπολίτη εξ Αμερικής με δικαίωμα χειροτονίας από την παληά Τσεχοσλοβακία».
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος μάλιστα ανέφερε πως αρνήθηκε να διορίσει τον π.Χριστόδουλο καταγγέλλοντας πως «προ τριών περίπου ετών ήλθε σαν προσκυνητής στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής, και με την πρόφαση, ότι ήθελε να προσευχηθεί, ζήτησε να παραμείνει μόνος. Εκείνος, δυστυχώς, με πέτρες, που τις είχε κρύψει στις τσέπες του, λιθοβόλησε την ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου! Το αποτέλεσμα ήταν φρικιαστικό! Έσπασε το τζάμι της Εικόνος και έπειτα αναχώρησε από το Ιερό Προσκύνημα με περισσή ικανοποίηση!». Έθεσε μάλιστα ερωτήματα για την αποβολή του π.Χριστόδουλου από το Άγιο Όρος χαρακτηρίζοντας τον τυχοδιώκτη.
Η εν λόγω αντιπαράθεση πήρε μεγάλη διάσταση. Πλέον ο π.Χριστόδουλος είναι στο Αγρίνιο και εκφράζει στην Μητροπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τα αιτήματα που…απορρίφθηκαν στο Αίγιο.

Διαβάστε επίσης