Μητσοτάκης για σημαιοφόρους: Η κυβέρνηση πάει τη χώρα στο πουθενά

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα που ανέκυψε με τους σημαιοφόρους στα Δημοτικά, και όχι μόνο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Πάτε τη χώρα στο πουθενά, εκεί όπου δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος. Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι αριστούχοι, αλλά η επιλογή του θα είναι θέμα τύχης» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές, το ξέραμε ... Σας ενοχλούν τελικά αυτοί που τα καταφέρνουν; ... Η σημαία προσφέρεται ως επιβράβευση στον μαθητή που την κρατάει για τα ην προσπάθεια που έχει κάνει». 

Παράλληλα, επέκρινε και τους ΑΝΕΛ: «Οι ΑΝΕΛ τι λένε για ολα αυτά; Βάζετε την καρέκλα πάω από το φιλότιμο;».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε γενικότερα την κυβέρνηση πως δεν έχει όραμα για τη χώρα, ούτε και αναστολές, «το στοιχειώδες αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης στην άσκηση της εξουσίας».

«Γιατί δεν καταδικάζεται όλα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα αυτές τις μέρες; Πραξικόπημα δεν λέγεται αυτό που κάνει ο Μαδούρο;» ρώτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Φοβάστε να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν για τις συνεννοήσεις που επιχειρήσατε να κάνετε μαζί τους» συνέχισε και επανάλαβε πως «θα τα μάθουμε όλα στην Εξεταστική που θα κάνει η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα».