Ο Κώστας Καζάκος, αποχαιρέτησε και τυπικά το ΔΗΠΕΘΕ, παρουσία του Κώστα Πελετίδη και δήλωσε ότι θα είναι...παρών!

Τι είπε για το έργο του

Με μια συνέντευξη- απολογισμό, χωρις απολογιστικά στοιχεία, στο χώρο του  Μπάρρυ, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας  Κώστας Καζάκος, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα με την παράσταση «Οιδίπους επί Κολονώ» αποχαιρέτησε και τυπικά την πόλη, παρουσία του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέα Τερζή αλλά και του  δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον καλλιτεχνικό διευθυντή που εγκατέλειψε το θέατρο της πόλης για να συνεργαστεί με έναν ιδιώτη.

Ο Κώστας Καζάκος, δήλωσε ωστόσο συγκινημένος που φεύγει από το ΔΗΠΕΘΕ, καθώς όπως είπε, αυτά τα δυόμιση χρόνια δημιουργήθηκε ένας συναισθηματικός δεσμός ανάμεσα στον ίδιο και στους ανθρώπους της Πάτρας, ενώ δήλωσε ότι θα είναι «παρών στο βαθμό που χρειάζομαι», αλλά αυτό, όπως είπε,  δεν σημαίνει ότι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής δεν θα είναι επαρκής.

Μίλησε για  επιθέσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Κατηγορήθηκα με ανυπόστατα στοιχεία και ψεύδη, μερικά εκ των οποίων συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά για να σπεύσει να δηλώσει πως όλα αυτά «είναι πούπουλα, έχω περάσει πολλά στη ζωή μου».

 «Ήρθα στην Πάτρα για να κάνω καριέρα ή να φτιάξω βιογραφικό μετά από 64 χρόνια;» αναρωτήθηκε και ανέφερε ότι η παράσταση του Γαλιλαίου, ανέβηκε με στόχο να φέρει στο θέατρο κόσμο που δεν είχε επαφή, ενώ πρόσθεσε ότι την είχε ανεβάσει πριν από χρόνια στην Αθήνα.

Απέδωσε μάλιστα  τις επιθέσεις που δέχθηκε στην πολιτική τοποθέτηση, τόσο του ίδιου, όσο και της δημοτικής Αρχής. «Βαραίνει και το πολιτικό στοιχείο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

 «Σήμερα δεν είναι μια καλή ημέρα γιατί πλέον και τυπικά δεν θα έχουμε τον Κώστα Καζάκο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε τη συνεργασία».

 

Ο Κώστας Πελετίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο ο Κώστας Καζάκος αντιμετώπισε τις επιθέσεις που δέχθηκε, τονίζοντας πως «δίδαξε με τη στάση του», ενώ απευθυνόμενος προς πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή είπε: «Εκ μέρους των συνδημοτών μας, σε ευχαριστούμε για τα δυο γεμάτα χρόνια. Ευχόμαστε να συνεχίσεις το έργο σου».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ