Πάτρα: Θερινός κινηματογράφος στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

σήμερα στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβαλ- χορηγός επικοινωνίας tempo24.gr

Στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, κάνει στάση σήμερα  Τετάρτη, στις 9.30 το   βράδυ η μεγάλη οθόνη του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου για την προβολή  της ταινίας «Ήρεμο πάθος» σε σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις, ο οποίος αποτυπώνει τη ζωή της Αμερικανίδας ρομαντικής ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον, από τα σχολικά χρόνια μέχρι τη σταδιακή απόσυρσή της από τις κοινωνικές συναναστροφές και το θάνατό της χωρίς κανείς να έχει αναγνωρίσει το έργο της.

Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Πάτρα, δύο μόλις, μήνες μετά την κυκλοφορία της στις αίθουσες της Αθήνας.

H ταινία είναι Κατάλληλη από 13 ετών και πάνω  και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σκηνοθεσία:Τέρενς Ντέιβις

Σενάριο:Τέρενς Ντέιβις

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Florian Hoffmeister

Μουσική: Ian Neil

Μοντάζ: Pia Di Ciaula

Κοστούμια: Catherine Marchand

Ήχος: Johan Maertens, Paul Cotterell

Παίζουν:

Cynthia Nixon

Jennifer EhleKeith Carradine Catherine Bailey

Ακολουθούν οι "Μικροί Κύριοι"

Επόμενος σταθμός της μεγάλης οθόνης είναι την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου, το Αρσάκειο, όπου στις 9.30 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία "Μικροί Κύριοι" του Άιρα Σακς. Πρόκειται για δραματική ταινία, διάρκειας 85 λεπτών, κατάλληλη από 13 χρόνων και πάνω, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Πάτρα, τρεις, σχεδόν μήνες μετά την έξοδό της στις αθηναϊκές αίθουσες.

Μετακομίζοντας από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, ο Τζέικ γίνεται φίλος με τον Τόνι, γιο της γυναίκας που νοικιάζει το μαγαζί του παππού του. Μετά το θάνατο του τελευταίου όμως οι γονείς του Τζέικ θέλουν να αναπροσαρμόσουν το νοίκι, ξεκινώντας μια αντιπαράθεση που θα ταράξει τη φιλία των δύο εφήβων.

Οι προβολές του θερινού κινητού κινηματογράφου εντάσσονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017 κι έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.