Πώς θα πληρώσετε τους φόρους σε 12 δόσεις

άρχισε η αποστολή από ραβασάκια της εφορίας

Δύσκολοι μήνες περιμένουν εκατομμύρια φορολογούμενους που από χθες ξεκίνησαν να πληρώνουν τη φοροεπιδρομή.

«Ποδαρικό» στον φετινό φόρο εισοδήματος έκαναν χθές, Δευτέρα, τα νοικοκυριά καταβάλλοντας την πρώτη δόση, ενώ σειρά έχει ο ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να εκκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες και στο τέλος του χρόνου έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν να πληρώσουν την εφορία:

Σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Κάθε δόση εξοφλείται στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ ή μέσω e-banking με την ταυτότητα οφειλής. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη δόση μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Αν πάτε στην τράπεζα θα πρέπει να πληρώσετε τη σχετική προμήθεια.

Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων μηνιαίων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου.

Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet και αφού έχει επέλθει η προθεσμία της πρώτης δόσης, δηλαδή από αύριο. Έτσι αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία δίνεται η ευκαιρία - υπό προϋποθέσεις να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 δόσεις. Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε επίσης