Διαρρήκτες για γέλια και για κλάματα

Εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ, κατέληξαν στο νοσοκομείο

Επεισοδιακή διάρρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Νέο Κόσμο σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Οι δράστες διέρρηξαν διαμέρισμα 4ου ορόφου στην οδό Πανταζή αλλά έγιναν αντιληπτοί από ένοικο της πολυκατοικίας που ειδοποίησε την Αστυνομία. Όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, οι διαρρήκτες έφευγαν με αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio χρώματος λευκό. Από την έρευνα προέκυψε ότι η πόρτα του διαμερίσματος ήταν παραβιασμένη, οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από το σπίτι, ενώ κατά τη διαφυγή τους οι δράστες εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ. Έτσι, έσπασαν την πόρτα του ανελκυστήρα για να απεγκλωβιστούν, ενώ έσπασαν και την εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας, που είχε κλειδωθεί στο μεσοδιάστημα από ένοικο.

Σε έρευνα στον ανελκυστήρα εντοπίστηκαν κρυμμένα δύο κατσαβίδια (πάνω από τα πλαστικά της οροφής) και μία τσιμπίδα.

Λίγη ώρα μετά άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το αυτοκίνητο των διαρρηκτών έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το ακινητοποίησαν. Εκεί συνελήφθησαν οι τέσσερις επιβαίνοντες, τρεις Έλληνες και ένας Σύριος. Ο Σύριος ήταν βαριά τραυματισμένος στο χέρι του, καθώς του είχε κοπεί η αρτηρία. Επρόκειτο για τον διαρρήκτη που λίγη ώρα νωρίτερα είχε σπάσει με το χέρι τη γυάλινη πόρτα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, που έγινε και αιτία για να πάνε με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι ένοικοι του διαμερίσματος, συριακής καταγωγής, επιβεβαίωσαν στους αστυνομικούς τη διάρρηξη. Οι τρεις από τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που τους παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση, είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε επίσης