Κορυφαία στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών - Θα κατασκευάσει μικροδορυφόρο με απόφαση Παππά

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συμφωνία για κατασκευή τριών μικροδορυφόρων ανακοινώθηκε σήμερα από τον  Η συγκεκριμένη συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τριών πανεπιστημίων της χώρας, το Δημοκρίτειο, Πελοποννήσου και Πατρών.

Η κατασκευή των μικροδορυφών που θα γίνει εξ ολοκλήρου στην Ελλλάδα, θα γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αναμένεται να είναι έτοιμοι σε 18 μήνες για εκτόξευση από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας,  και σύμφωνα με τον κ. Παππά είναι μια πρωτοβουλία η οποία θα αυξήσει το εκτόπισμα της Ελλάδας στο διάστημα, θα βελτιώσει η δυνατότητά μας στην παρατήρηση γης, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε νέες τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές και βέβαια, θα έχουμε αποτελεσματική παρακολούθηση του φάσματος.

 Οι δυο μικροδορυφόροι θα εξυπηρετούν ανάγκες του δημοσίου για τηλεπικοινωνιακούς σκοπούς για παρακολούθηση της γης, για θέματα πολιτικής προστασίας και καιρικά φαινόμενα. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της διαστημικής πολιτικής, η οποία θα οργανωθεί από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Ο κ. Παππάς, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκαν με τους καθηγητές δύο εκ των τριών πανεπιστημίων, τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κώστα Μασσέλο και τον καθηγητή πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντή Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων, Βασίλη Κωστόπουλο