Πάτρα: Πάνε να βάλουν ...από το παράθυρο τους ιδιώτες στην Φοιτητική Εστία !

Δίνουν σε κέτερινγκ την σιτιση-αγωνια για τους εργαζόμενους

Αναστάτωση προβληματισμό και ανησυχία έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τη διατήρηση της δουλειάς τους!

Συγκεκριμένα με προ ημερών απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας Και Δια Βίου Μάθησης (στο οποίο ανήκουν όλες οι Εστίες της χώρας) και προκειμένου , όπως αναφέρεται στο σκεπτικό να  σταματήσει η κακή οικονομική διαχείριση (!) και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος θα ανατεθεί σε κέτερινγκ (δηλαδή σε ιδιώτες) η σίτιση των φοιτητών της Εστίας. Ενώ με την ίδια "φιλοσοφία" αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της καθαριότητας-συντήρησης-φύλαξης των χώρων.

Οι εργαζόμενοι στην Φοιτητική Εστία, αλλά και οι δεκάδες συμβασιούχοι στην σίτιση ανησυχούν γιατί ο κίνδυνος να χάσουν τη δουλειά τους είναι άμεσος. Ενώ δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τον χρόνο που επιλέγησαν να γίνουν οι ανακοινώσεις , στα μέσα του καλοκαιριού. Μάλιστα η απόφαση αναφέρει πως τα ...νέα μέτρα θα εφαρμοστούν απο το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή απο το Φθινόπωρο! 

Στο έγγραφο της απόφασης γίνεται αναφορά και σε τερματισμό "της κακής οικονομικής διαχείρισης" , την στιγμή που δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο!

Οι εργαζόμενοι με τους οποίους επικοινώνησε το tempo24 δηλώνουν πάντως πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τις θέσεις εργασίας , για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για να σταματήσει η "εισβολή" των ιδιωτών στο πανεπιστήμιο. Ζητώντας και την συνδρομή των πρυτανικών αρχών στον αγώνα τους.  

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ