"Κάρφωσαν" το Σώρρα και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τρεις συνεργάτες του

κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης

Με απόφαση του 1ου ειδικού ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων τρία στελέχη της "Ελλήνων Συνέλευσις", κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με πρωταγωνιστή τον Αρτέμη Σώρρα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ μία φορά το μήνα.

Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές δίωξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και εννέα συνεργατών του (για τους δυο εκ των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα συλληψης) κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλες κακουργηματικές πράξεις κράτησαν αποστάσεις από τον καταζητούμενο Αρτέμη Σώρρα, επιρρίπτοντας του κατά πληροφορίες ευθύνες καθώς φέρονται να υποστήριξαν ότι όφειλε να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες, αντί εκείνων οι οποίοι οπως ανέφεραν αρχολούνταν αποκλειστικά με τον πολιτικό φορέα.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν αναφορά στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία προτού αυτή αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε πως ο ίδιος έγινε μέλος της "Ελλήνων Συνέλευσις" το 2014, μετά την έκδοση της, περίοδο κατά την οποία κανείς δεν αμφισβητούσε την δικαστική απόφαση, ούτε και είχε ελέγξει κανείς τη βασιμότητα των όσων ο Αρτ. Σώρρας έλεγε.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ο δικηγόρος υπεράσπισης Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως "οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία", ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί "θα ήταν ο βασικοτερος που θα κατέθετε".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει άφαντος ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δυο εντάλματα σύλληψης, ένα για αυτήν την υπόθεση και ένα την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης