Πάτρα: Ο δρόμος που΄ δειχνε πώς θα γινόταν άλλος.... Μια γραφική και επικίνδυνη ιστορία

η τροχαία αδιαφορεί, ο δήμος κωφεύει

Η οδός Κανάρη, εδώ και αρκετά χρόνια, υποτίθεται ότι θα ήταν ένας από τους ποδηλατοδρόμους της Πάτρας που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα της ζωής της. Υποτίθεται. Διότι αυτό τελικά στο οποίο κατέληξε, είναι ένα ατελείωτο πάρκινγκ, το οποίο καταλήγει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο στην πλατεία Πίνδου.

Το 2012, μήνα Αύγουστο, στην Πάτρα, για τη συγκεκριμένη οδό, διαβάζαμε δελτία Τύπου που ανέφεραν: "Ξεκίνησαν με τις εργασίες τοποθέτησης κατακόρυφης σήμανσης οδοστρώματος, τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Κανάρη. Η πεζοδρόμηση θα γίνει καθόλο το μήκος της οδού από Όθωνος Αμαλίας έως Αθανασίου Διάκου. Σήμερα Τρίτη τα συνεργεία του Δήμου έκλεισαν το τμήμα από Κορίνθου έως Κανακάρη, ενώ αύριο θα αποκλειστεί το τμήμα από Κανακάρη ως Υψηλάντου.

Η πεζοδρόμηση της Κανάρη είναι ένα έργο που θα συμβάλει στην διευκόλυνση των πεζών και στην αναβάθμιση τόσο της εικόνας του κέντρου της πόλης όσο και  της ποιότητα ζωής των κατοίκων".

Από τότε μέχρι σήμερα συμβαίνει το εξής:Για την πεζοδρόμηση δεν έχουν βρεθεί κονδύλια. Το κολωνάκια εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους απογορεύοντας την είσοδο απο τη μια πλευρά, ενώ απο την άλλη μπαίνουν τα οχήματα με την άνεσή τους. Αποτέλεσμα; Οι μεν πεζοί να τη θεωρούν πεζόδρομο, οι δε οδηγοί να τη θεωρούν ...δρόμο.

Ο κινδυνος; Οι μεν να παρασύρουν τους δε, θέαμα στο οποίο όλοι έοχυμε γίνει μάρτυρες.

Κατάσταση; Η τροχαία  δεν ασχολείται και  ο δήμος κρύβεται πίσω απο την τροχαία. 

Ή θα πρέπει ο Δήμος να πάρει την απόφαση να  αποχαρακτηρίσει τον...πεζόδρομο και να δώσει το κομμάτι στην κυκλοφορία, ή να δει τι θα κάνει με αυτό.

Διότι η κατάσταση είναι γραφική. Τουλάχιστον.

Γ. Κον. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ