«Δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση. Ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα»

δηλωσεις Λεβέντη

«Εγώ, να σας πω την καθαρή μου αλήθεια, δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση. Ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

«Έχω αποφασίσει να μείνω χωρίς να πάρω υπουργεία, χωρίς να στηρίξω», συνεχίζει, εξηγώντας ότι παίρνοντας υπουργείο, όταν ο άλλος είναι μεγάλο κόμμα σε αυτό το στάδιο, δεν σε λαμβάνει υπόψη του πολιτικά. «Θεωρώ λοιπόν ότι το πρωτεύον είναι να επιτύχω για την Ένωση Κεντρώων ποσοστό 15%-20% και μετά θα αναλάβω τις ευθύνες μου. Να πάω τσόντα αλλού, δεν το σκέφτομαι. Εγώ δεν έκανα 40 ετών αγώνες για να πάω τσόντα στον κ. Τσίπρα ή στον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

Μιλώντας στη Realnews ο Λεβέντης εκτιμά ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ο πρωθυπουργός θα πάει σε οικουμενική ή εκλογές ή εναλλακτικά θα κάνει δημοψήφισμα για την απλή αναλογική, για να εξουδετερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επικρίνοντας τους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, επισημαίνει ότι ο ίδιος τους έβαλε στη λίστα και τους έβγαλε βουλευτές, για να σχολιάσει, μεταξύ άλλων: «έδειξαν έναν εγωισμό, μια αχαριστία. Δεν πειράζει. Ας ακολουθήσουν τον δρόμο τους».

Διαβάστε επίσης