Συγκλονιστικές εικόνες από drone μετά τον φονικό σεισμό στην Κω - Σε κρίσιμη κατάσταση δύο από τους τραυματίες-Νέος ισχυρός μετασεισμός- ΒΙΝΤΕΟ

Nεώτερο: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματισμένους από τον ισχυρό σεισμό στην Κω, που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με C 130.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το ΠΑΓΝΗ, ο 21 ετών Σουηδός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε καταστολή διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Προετοιμάζεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικά χειρουργεία τις επόμενες ώρες. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά, όμως η κατάστασή του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.

Ο 23χρονος Νορβηγός μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται σε καταστολή διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά, όμως η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη. 

Ο 37χρονος Έλληνας, με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, από τις 17.15 υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η 28χρονη Ελληνίδα νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται πως το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, από τους συνολικά 115 τραυματίες, 12 νοσηλεύεται σε νοσοκομεία. Εκτός από τους τέσσερις στο ΠΑΓΝΗ, άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στην Αθήνα στο Γ.Ν. Θριάσιο (δύο άντρες 1 Έλληνας και ένας αλλοδαπός και μία γυναίκα αλλοδαπή), ενώ στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν πέντε άτομα (άντρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους ένας Σουηδός και ένας Τούρκος.

Σημειώνεται παράλληλα ότι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας αναθεώρησε στα 6,6 Ρίχτερ, από 6,4, το μέγεθος του σεισμού.

- Νέος μετασεισμός έγινε  στις 20.09 στο θαλάσσιο χώρο της Κω. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ο μετασεισμός είχε μέγεθος 4.3 ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό έχει μέγεθος 4.2 ρίχτερ

Ιδιαιτέρως ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στο νησί  μετά την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Η ζωή κινείται στους φυσιολογικούς ρυθμούς, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις κάποιες εκ των οποίων γίνονται ακόμη αισθητές.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι τ λόγω ζημιών που έχουν προκληθεί και που το έχουν κάνει μη λειτουργικό. Ως εκ τούτου αναμένονται γρήγορες παρεμβάσεις πιθανόν και από αύριο, για να δοθεί η δυνατότητα να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι δεν έχει προκληθεί σχεδόν κανένα πρόβλημα σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, γεγονός που έχει προκαλέσει ικανοποίηση στους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες.

Θέμα συζήτησης βέβαια εξακολουθεί να παραμένει ο θάνατος των δύο τουριστών και ο τραυματισμός άλλων πέντε, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση μέρους του κτιρίου στο club που διασκέδαζαν.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί αλλά και οι τραυματίες βρίσκονταν στην αυλή του κέντρου διασκέδασης.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που κατέγραψε ένα drone από την Κω που δοκιμάζεται μετά από τον φονικό σεισμό των 6, 6 Ρίχτερ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τοίχοι έχουν καταρρεύσει, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το τζαμί στην παλιά πόλη.

 

 

Διαβάστε επίσης