N. Τόσκας για Κω: Συντονισμένη προσπάθεια που απέδωσε από την πρώτη στιγμή

«Μετά από αυτή την πρώτη αντιμετώπιση υπάρχει μια κανονικότητα»

Την ετοιμότητα και τον σχεδιασμό που έγινε σε σύντομο χρονικό, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας από τη 1.41 πμ που έγινε ο σεισμός μέχρι τις 4.20 πμ που απογειώθηκε το αεροπλάνο με τους υπουργούς που μετέβησαν στο νησί για να δουν την κατάσταση «ήταν ένα σύνολο έτοιμο να αντιδράσει σε όλες τις καταστάσεις».

«Έτσι την ίδια στιγμή που γινόταν η μεταφορά η δική μας ξεκίνησε και το Σινούκ με τον περιφερειάρχη και διασώστες ώστε να μεταφέρουν τραυματίες. Πήγε ένα δεύτερο αεροπλάνο που μετέφερε τραυματίες στο νοσοκομείο Ηρακλείου και μια άλλη μεταφορά στο Θριάσιο. Αρχίσαμε από τον έλεγχο του αεροδρομίου για να μπει σε κυκλοφορία. Οι μηχανισμοί δούλεψαν εντός του νησιού και όλες οι αρχές συνεργάστηκαν πολύ καλά μαζί μας», είπε ο κ. Τόσκας και τόνισε: «Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια που απέδωσε από την πρώτη στιγμή».

Μετά από αυτή την πρώτη αντιμετώπιση υπάρχει μια κανονικότητα. Το αεροδρόμιο δεν σταμάτησε η άφιξη στο νησί τουριστών, ο κόσμος ζει μια κανονικότητα, οι τουρίστες κάνουν ποδήλατο στην παραλία χωρίς κανένα πρόβλημα. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι, γίνονται, όμως, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας. Το νησί αυτή τη στιγμή λειτουργεί χωρίς πανικό και αν έφτανε κανείς τώρα στο νησί, χωρίς να ήξερε τι έγινε, δεν θα αντιλαμβανόταν ότι υπήρξε αυτή η φυσική καταστροφή», προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης