Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν στην επέτειο του Αττίλα

για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Για αδιάλλακτη στάση κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Κραν Μοντάνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμά του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και αναφέρει ότι η Τουρκία "δεν θα μείνει θεατής αφήνοντας τους Τουρκοκύπριους επ` άπειρον θύματα της μη λύσης και καταδικασμένους σε περιορισμούς."

Στο μήνυμά του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι “οι Τουρκοκύπριοι απέδειξαν με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή τους για λύση και παρά τους άδικους και παράνομους περιορισμούς στους οποίους έμειναν καταδικασμένοι είχαν τη θέληση, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να ξεπεράσουν το κάθε εμπόδιο με δημοκρατικές αξίες, συνείδηση αλληλεγγύης και αποφασιστικότητα”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο παράδειγμα είναι στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ για δίκαιη, μόνιμη και περιεκτική λύση. “Στη στάση καλής θέλησης και ειλικρίνειας που επιδείξαμε αυτή την περίοδο, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε με αδιάλλακτη στάση. Δυστυχώς γι` αυτό το λόγο κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας ξανά και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων”, ισχυρίζεται.

Πλέον, αναφέρει, "κανένας δεν πρέπει να περιμένει ότι η Τουρκία θα μείνει θεατής, αφήνοντας θύμα τον τουρκοκυπριακό λαό επ` άπειρον σε μη λύση και καταδικασμένους στους περιορισμούς που δεν έχουν καμιά βάση δικαίου”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι “η Τουρκία, όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Τουρκοκύπριους και θα στηρίζει την ΤΔΒΚ και θα είναι ασφάλεια τόσο για την Κύπρο, όσο και για την ειρήνη, την ελευθερία και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου”.

Στο μήνυμά του σημειώνει ότι στους εορτασμούς για την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα τον εκπροσωπεί ο ΓΓ της τουρκικής Προεδρίας Φαχρί Κασίργκα.

Πηγή: politis.com.cy

Διαβάστε επίσης