Άρθρο για όλες τις γυναίκες: Έτσι θα αποφύγετε την κολπίτιδα το καλοκαίρι

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ

Οι περισσότερες γυναίκες τώρα το καλοκαίρι τρέχουν στους γυναικολόγους για εξετάσεις γιατί παρουσιάζουν αρκετά συχνά συμπτώματα κολπίτιδας. Αν αυτό το πάθεις στις διακοπές σου, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις στο γιατρό σου προκειμένου να του εξηγήσεις ακριβώς τα συμπτώματα. Εμεις από τη μεριά μας θα σου παρουσιάσουμε τους τρόπους για να μην πάθεις ποτέ κολπίτιδα και καλό είναι να τους εφαρμόσεις.

1. Επέλεξε τα βαμβακερά εσώρουχα και ρούχα:Μη φοράς νάιλον εσώρουχα, κολάν, σορτς από λίκρα και στενά τζιν παντελόνια.

2. Σκουπίσου σωστά:Πλένε και σκούπιζε την περιοχή των γεννητικών οργάνων από εμπρός προς τα πίσω. Βρέχε μερικά κομμάτια βαμβάκι με νερό και σκούπιζε την περιοχή ή το καλύτερο είναι να μπεις να κάνει τοπικά μπάνιο.

3. Πες «ναι» στο χαμομήλι: Χρησιμοποίησε προϊόντα για κολπικές πλύσεις με χαμομήλι που απομακρύνουν αποτελεσματικά τις κολπικές εκκρίσεις.

4. Ενίσχυσε τη φυσική άμυνα του κόλπου: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προληπτικά κολπικά υπόθετα ή κολπική γέλη με γαλακτικό οξύ και γλυκογόνο, για άμεση και μακρόχρονη ρύθμιση του pH, αφού ρωτήσεις πρώτα τον γυναικολόγο σου.

5. Χάσε κιλά: Επειδή ο μύκητας προτιμά τις θερμές υγρές συνθήκες, οι δερματικές πτυχές γύρω από τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ο λόγος των υποπτροπών. Αυτό φυσικά είναι εύκολο να το λέμε, αλλά είναι δύσκολο στην πράξη.

6. Σιδέρωνε τα εσώρουχά σου: Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί να εξαφανίσει κάποια μικρόβια. Μην φοράς ειδικά εσώρουχα ασιδέρωτα.

7. Κολύμπα σε… καθαρό νερό: Απόφυγε την κολύμβηση σε μολυσμένες θάλασσες. Αν μένεις στην Αθήνα καλό είναι να πηγαίνεις μακριά για μπάνιο. Επίσης απέφυγε την πισίνα. Εκτός φυσικά αν είναι δική σου ή καποιου συγγενή ή φίλου σου.

Διαβάστε επίσης