Α. Κατσανιώτης : «Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι στις καλλιέργειες της Αχαΐας»

επισκεψη στη δυτ. αχαια

Τις πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές του Δήμου Αιγιάλειας, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσανιώτης σε συνάντηση που είχε στα γραφεία της Παναιγιάλειας Ένωσης , ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, το Γενικό Διευθυντή, κ. Μίλτο Σταυρόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους γεωπόνους της Ένωσης για το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν τόσο οι σταφιδοκαλλιέργειες όσο και τα ελαιόδεντρα.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας.

Χθες, Τρίτη , ο κ. Κατσανιώτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στα χωριά Πετροχώρι, Βεσκουκέικα, Μύρτο, Κρίνο, Φράγκα, Ριόλο, Πέττα και Καγκάδι.

Εκεί επίσης είδε  από κοντά τις ζημιές και συζήτησε με τους παραγωγούς, τους κατοίκους, οι οποίοι μετρούν τις πληγές τους και αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Μετά τις επισκέψεις, ο κ. Κατσανιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είκοσι λεπτά χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τους κόπους μιας χρονιάς.

Τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνεται κανείς πόσο αδύναμοι είναι οι αγρότες απέναντι στα στοιχεία της φύσης και πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για έναν αξιόπιστο μηχανισμό στήριξης του αγροτικού εισοδήματος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τώρα πρέπει άμεσα να γίνουν οι έλεγχοι, οι αγρότες να αποζημιωθούν έτσι ώστε να καλύψουν ένα κομμάτι από το χαμένο τους εισόδημα.

Ταυτόχρονα, είναι σκόπιμο να βρεθούν κι άλλοι τρόποι έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι παραγωγοί να εφαρμόσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες στα αμπέλια και στις ελιές για να μην καταστραφεί πλήρως η παραγωγή».

 

Διαβάστε επίσης