Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην πλατεία Γεωργίου για την Ηριάννα- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

κάνουν λόγο για ολοφάνερα κατασκευασμένη υπόθεση

Νεώτερη ενημέρωση- 21. 12: Ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Πρώτη ενημέρωση: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β. πραγματοποιείται αυτή την ώρα από ομάδες αντιεξουσιαστών  στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το δημοτικό θέατρο,  κάνουν λόγο για ολοφάνερα κατασκευασμένη υπόθεση και τονίζουν ότι  μια νέα κοπέλα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα φυλακισμένη γιατί ερωτεύτηκε πρώτου κάνει έλεγχο για το παρελθόν και τις κοινωνικές συναναστροφές του συντρόφου της (ο οποίος φυσικά αθωώθηκε αμετάκλητα).

 

 

Σε κείμενό τους που έχει αναρτηθεί στη σελίδα indymedia, οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν:

"Σε άψογη συνεργασία με την «αντιτρομοκρατική», το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε χθες τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή για την αναστολή της ποινής κάθειρξης 13 χρόνων τους είχε επιβληθεί για δήθεν συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Το αίτημά τους λοιπόν για αποφυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2. Χαρακτηριστικό είναι πως με πρόταση του ίδιου εισαγγελέα, που αιτήθηκε την απόρριψη του αιτήματός  τους, έχουν αποφυλακιστεί οι Μιχαλολιάκος και Λαγός.


Η Ηριάννα από τη 1η Ιουνίου 2017 έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του τρομονόμου 187Α και από τότε κρατείται στις φυλακές της Θήβας. Μοναδικό δήθεν ενοχοποιητικό στοιχείο ήταν ένα μικρής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA. Στην ουσία το ‘’στοιχείο’’ αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι κατασκευάστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως πλείστες όσες φορές έχει κάνει και στο παρελθόν, προκειμένου να στοχοποιήσει αγωνιστές. Το κατασκευασμένο αυτό ‘’στοιχείο’’ αποκαλύπτει την πρόθεση της αντιτρομοκρατικής να καταδικάσει την Ηριάννα ποινικοποιώντας ουσιαστικά τη σχέση της με έναν άνθρωπο, ο οποίος, αν και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, εν τούτοις έχει αμετάκλητα αθωωθεί. Μαζί με την Ηριάννα έχει καταδικαστεί με 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και ο Περικλής Μ. Ξανά και στη δική του περίπτωση ένα κακής ποιότητας αμφιλεγόμενο δείγμα dna, στην ουσία κι αυτό κατασκεύασμα ως δείγμα από την αντιτρομοκρατική, είναι αρκετό να τον στείλει πίσω από τα κάγκελα.


Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως ζούμε σ' ένα καθεστώς καπιταλιστικής κρίσης, δομικής κρίσης αναπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος. Μιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά επεκτείνεται και στο πολιτικό – κοινωνικό - αξιακό επίπεδο. Το κράτος και οι διωκτικοί – κατασταλτικοί μηχανισμοί του, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι την καπιταλιστική κρίση θα την πληρώσουν οι από κάτω της κοινωνίας, θωρακίζονται, αναδιαρθρώνουν τις δομές τους, όντας εδώ και αρκετό καιρό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μιας κατάστασης δηλαδή που δικαιολογεί όλα τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα της τελευταίας δεκαετίας, όλο το ξερίζωμα των εργατικών κατακτήσεων, όλη την καταστολή των αντιστάσεων, όλη την ποινικοποίηση των αγώνων, όλη τη λεηλασία της φύσης, προκειμένου να εξασφαλίζει πως η καπιταλιστική αναδιάρθρωση προς όφελος του κεφαλαίου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.


Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο βιώνουμε μια κατάσταση εξαίρεσης από την κανονικότητα, όπως την είχαμε συνηθίσει. Η νέα ''κανονικότητα'' επιβάλλει την ύπαρξη τρομονόμων, τη στοχοποίηση, δίωξη των αγωνιστών και τις μεθοδεύσεις του κράτους εναντίον τους. Η παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στη φυλακή, η μεθόδευση εναντίον τους είναι η μια όψη αυτής της ''κανονικότητας'', αυτού του ιδιότυπου σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου. Η άλλη όψη είναι οι διάφοροι πρεζέμποροι, οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος, οι φασίστες που απολαμβάνουν την προνομιακή αντιμετώπιση αλλά και την ασυλία για τις πράξεις τους. Μια τρίτη παράμετρος είναι τα τρομοδικεία εις βάρος αγωνιστών που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις τους ενάντια στο κρατικο-καπιταλιστικό σύστημα και την κυριαρχία και η εξαίρεση πολιτικών κρατουμένων από τις άδειες που δικαιούνται.


Όταν λοιπόν η κρατική-αστική-ταξική δικαιοσύνη τόσο απροκάλυπτα στοχοποιεί, διώκει και φυλακίζει ανθρώπους για τις προσωπικές τους και κοινωνικές σχέσεις, τότε η από τα κάτω ταξική αντίδραση στην επέλαση της κρατικής μεθόδευσης είναι μονόδρομος. Αυτό είναι στο χέρι καθενός και καθεμιάς από εμάς τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.


Να μην αφήσουμε την οργή μας να ξεθυμάνει στη ραστώνη της καθημερινότητας. Οι μεθοδεύσεις, η στοχοποίηση ανθρώπων για τις κοινωνικές τους επαφές, η ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων δεν εφαρμόστηκαν πρώτη φορά στην περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή και το σίγουρο είναι πως, αν δεν αντιδράσουμε, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με πιθανούς αποδέκτες τον ίδιο μας τον εαυτό.


Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωτική αναβάθμιση της δικής μας ταξικής και κοινωνικής αντεπίθεσης και των μορφών αγώνα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και του κράτους. Ενός κράτους που παρά τις όποιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις (αντιπαραθέσεις που αντανακλούν την πολιτική και αξιακή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος) στέκουν ξεκάθαρα στο πλάι του κεφαλαίου και εχθρικά απέναντι στα εκμεταλλευόμενα –καταπιεσμένα - αποκλεισμένα κομμάτια της κοινωνίας.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ !

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ !


ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ !


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 19:30"

 

Διαβάστε επίσης