Πέθανε ο Peter Principle Dachert, μπασίστας των Tuxedomoon

Ο μπασίστας των Tuxedomoon, Peter Principle Dachert, πέθανε σε ηλικία 63 ετών, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ο Peter Principle βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, στο Les Ateliers Claus, στις Βρυξέλλες, όπου οι Tuxedomoon προετοίμαζαν μία νέα περιοδεία και έγραφαν μουσική.

Όπως γράφουν οι ίδιοι οι Tuxedomoon στη σελίδα τους: «Η αιτία ήταν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό. Είμαστε συντετριμμένοι».

Ο Peter Principle Dachert έγινε μέλος των Tuxedomoon το 1979, ενώ, έναν χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησαν το ep «No tears», με το ομώνυμο κομμάτι να είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα της πορείας τους μέχρι και σήμερα.

Πρωτοπόροι, ρομαντικοί, επαναστατικοί, ευφάνταστοι και βαθιά επιδραστικοί, οι Tuxedomoon, μέσα από πειραματικούς ρυθμούς και ηλεκτρικές παραμορφωμένες μελωδίες, ξεπήδησαν από το underground, για να γίνουν ηγέτες μιας ολόκληρης σκηνής, είδωλα μιας ολόκληρης γενιάς. Δε σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται, βαδίζοντας σε κάθε πιθανό μουσικό μονοπάτι, δίχως να χάνουν τον προσωπικό τους στυλ και την ξεχωριστή ταυτότητα τους.

«In a manner of speaking», «Desire», «Half mute», «Scream with a view», «Holy wars», «Ship of fools» είναι μόνο κάποιες από τις επιτυχίες της μπάντας, που τραγουδήθηκαν από πολλούς, με μουσική τους αφετηρία το post - punk, new wave.

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης