«Αυτοί πρέπει να φοβούνται, είμαστε Ολυμπιακός»

δηλωσεις καπινο

Ο Στέφανος Καπίνο μίλησε για το φιλικό του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Λόκερεν, τα ματς με την Παρτιζάν στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League και τη συνέχεια των «ερυθρόλευκων». 

Οι δηλώσεις του Καπίνο στη NOVA:

-Η άποψή σου για το ματς με τη Λόκερεν;
«Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε πολύ καλά. Δεν βγάλαμε στο γήπεδο τα πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και βγάλαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Μετά την ομιλία του προπονητή στο ημίχρονο, νομίζω μπήκαμε πιο καλά. Βγάλαμε αρκετές πλαγιοκοπήσεις. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε φάσεις. Παίξαμε κάθετα και βγάλαμε και φάσεις. Είναι θετικό το γεγονός πως καταφέραμε να επιστρέψουμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο».

-Κάνοντας έναν απολογισμό στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας εδώ στο Βέλγιο, τι θα έλεγες;
«Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ότι ήμασταν στο πρώτο. Βγάλαμε πολλά στοιχεία τα οποία ζητάει ο προπονητής και τα οποία πιστεύω πως θα μας φέρουν στην κατάλληλη θέση για να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι και ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Και από ‘κει και πέρα, εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα, από το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και γενικά ελπίζω ότι θα πάμε καλά».

-Με λίγα λόγια, ποια είναι τα στοιχεία που σας ζητάει ο προπονητής σας μέσα στο παιχνίδι;
«Αυτό καλύτερα να το πει ο προπονητής. Αλλά είναι το πρέσινγκ, η κατοχή της μπάλας, να παίζουμε κάθετα. Είναι πολλά στοιχεία τα οποία καλύτερα να τα εξηγήσει ο προπονητής. Εγώ να πιάνω την μπάλα θέλω (γέλια)».

-Και όποτε χρειάστηκες σήμερα το έκανες με τον καλύτερο τρόπο. Αισθάνεσαι ότι θα είναι μία καλή χρονιά για εσένα;
«Την υγεία μου θέλω να έχω. Αν είμαι καλά, αν είμαι υγιής ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά στην ομάδα. Και αυτός είναι ο στόχος. Είσαι τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Πρέπει να πιάνεις όσες φάσεις σου έρχονται. Και δε σου έρθουν πολλές. Όσες έρθουν πρέπει να είσαι εκεί».

-Πιθανότατα ο πρώτος αντίπαλος στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Παρτιζάν. Μία δύσκολη κλήρωση. Θα ήθελα το σχόλιό σου.
«Ναι, από τις ομάδες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, είναι από τις δύσκολες κληρώσεις. Από ‘κει και πέρασε είμαστε Ολυμπιακός. Αυτοί πρέπει να φοβούνται. Όχι να φοβόμαστε εμείς. Θα πάμε εκεί πέρα. Είναι μία καυτή έδρα. Έχουμε παίξει σε πολύ πιο δύσκολες έδρες. Και το φόβητρο πρέπει να είναι το Καραϊσκάκη, όταν θα έρθουν αυτοί. Το ξαναλέω, δε πρέπει να φοβηθούμε εμείς όταν θα πάμε εκεί. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Έχουμε παίξει σε πολύ δύσκολες έδρες. Και πρέπει να βγάλουμε τα πράγματα που βγάλαμε στην προετοιμασία. Και ακόμη περισσότερα».

-Μίλησες για το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει, όχι μόνο στις προπονήσεις αλλά και στο ξενοδοχείο όπου ήσουν με τους συμπαίκτες σου στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Θα ήθελα να μας πει δύο λόγια για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τη σωστή λειτουργία μίας ομάδας.
«Καταρχήν υπάρχει ένας κορμός ο οποίος ήταν και πέρσι. Έχει διατηρηθεί. Από ‘κει και πέρα όλες οι προσθήκες που έγιναν είναι καλά παιδιά και μπήκαν γρήγορα στην ομάδα. Υπάρχει και ένας κορμός Ελλήνων παικτών που είμαστε χρόνια μαζί, από Εθνικές, από τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε να βάλουμε όλους σε αυτό το κλίμα, ώστε να γίνουμε μία οικογένεια. Γιατί νομίζω πως είναι ένα συστατικό το οποίο φέρνει πάντα επιτυχία, το να είσαι μία ομάδα, μία οικογένεια».

Διαβάστε επίσης