Πάτρα: "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" στο Ανοικτό Θεατράκι Ιτεών - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ - ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ TEMPO24.GR

Ένα ακόμη ανοικτό θέατρο πήρε ζωή  με την  παράσταση "Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Η παράσταση δόθηκε στο Ανοικτό Θεατράκι Ιτεών που ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, το Ανοικτό Θέατρο Ιτεών, αφού συντηρήθηκε, υποδέχτηκε το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουλίου, που ήταν και η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων στο Νότιο Διαμέρισμα.

unnamed_4_0.jpg

Ο υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος και αντιπρόεδρος του Δ. Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πέτρος Βάης, υποδέχτηκε τους θεατές κι ενημέρωσε για την προσπάθεια που κάνει το ΔΗΠΕΘΕ να φέρει το θέατρο κοντά στους Πατρινούς.  

unnamed_3_0.jpg

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ο σπουδαίος Γάλλος κωμωδιογράφος στήνει μία σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων με συνεχείς ανατροπές και απρόσμενες καταστάσεις, με ευτυχές τέλος.

Ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
 

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές θα συνεχιστεί στο Αρκτικό Διαμέρισμα το τριήμερο 15,16 και 17 Ιουλίου με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλαζ της Αγυιάς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ