Βουτιές στην Κουρούτα για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

"έδωσα άδεια 48 ωρών στον εαυτό μου για να ξεκουραστώ"

Η παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, στο πλαίσιο των ολιγοήμερων διακοπών του, είναι εύλογο ότι θα προκαλούσε το μέγιστο ενδιαφέρον των τοπικών, και όχι μόνο, μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών, όπως το συνηθίζει άλλωστε,  απέφυγε τα φώτα της δημοσιότητας και προτίμησε να περάσει λίγες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης με την οικογένεια του.

«Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης το μεσημέρι της Παρασκευής, έδωσα άδεια 48 ωρών στον εαυτό μου για να ξεκουραστώ. Αν και η καταγωγή μου είναι από την Πρέβεζα, επέλεξα την Ηλεία και τον Πύργο γιατί με την περιοχή σας με δένουν δεσμοί οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στον ευρύ κόσμο», ήταν η λιτή δηλωσή του στην εφ. «Πατρίς», κατά τη σύντομη επαφή που είχαμε μαζί του.

Ποιοι είναι όμως οι δεσμοί που συνδέουν τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας με τον Πύργο; Μας τους αποκάλυψε ο ίδιος: Ο παππούς του, το όνομα του οποίου έχει πάρει, υπηρέτησε ως δάσκαλος στον Πύργο για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1932 έως και το 1942. Το σπίτι της οικογένειας ήταν στην οδό Γερμανού, κοντά στην πλατεία Ανδριάρα, όπου σ’ αυτό γεννήθηκε και ο πατέρας του υπουργού, Στέφανος. Με την επισκεψή του στην Ηλεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπλήρωσε μια πολυετή επιθυμία του και σ’ αυτό συνέβαλε ο στενός του φίλος, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος, που τον προσκάλεσε και είναι αυτός που τον συνοδεύει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του κατά την παραμονή του στην περιοχή μας.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η οικογενεια του διαμένουν σε ξενοδοχείο στον Άγιο Ανδρέα, όπου απολαμβάνουν τη μοναδική θέα με τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Το βράδυ της Παρασκευής δείπνησαν σε γνωστή ψαροταβέρνα του Κατακόλου, ενώ χθες το πρωί έκαναν τον μπάνιο τους στην Κουρούτα.

Ως λάτρης του καλού κρασιού ο υπουργός Οικονομίας, άδραξε την ευκαιρία και επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, όπου ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες  σε όλους του χώρους και δοκίμασε όλες τις ποικιλίες των κρασιών. Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από το κτήμα, όσο και από την γεύση των κρασιών. Νωρίς το βράδυ βρέθηκε στον Πύργο και αφού πέρασε από το σπίτι των προγόνων του, έκανε τη βόλτα του, πάντα συνοδευόμενος από την οικογένεια του, στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Οι ολιγοήμερες διακοπές της οικογένειας Τσακαλώτου στην Ηλεία ολοκληρώνονται σήμερα καθώς αργά το μεσημέρι θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Άλλωστε ο ελεύθερος  χρόνος του υπουργού Οικονομίας είναι περιορισμένος, αφού αύριο το πρωί «πετάει» για τις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup. Μια συνεδρίαση που, όπως έλεγε ο ίδιος χαριτολογώντας  στην παρέα του, θα έχει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες: «Δεν θα έχει ως θέμα την Ελλάδα».

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης