Βασίλης Κικίλιας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επισημαίνει ότι το αίτημα για εκλογές παραμένει

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδας» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ θα εργαστεί για τη μέγιστη κοινωνική συμμαχία ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επισημαίνει ότι το αίτημα για εκλογές παραμένει, εξηγώντας ότι «όταν το 92,4% δηλώνει απαισιόδοξο για το μέλλον της Ελλάδας, οι εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας».

Ερωτηθείς, από την εμπειρία του ως υπουργού Δημόσιας Τάξης, «αν η τρομοκρατία έχει τις ρίζες της στην άκρα Αριστερά όπως υποστήριξε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης» απήντησε σχηματικά λέγοντας: «Αν ανατρέξετε στο πώς αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά οι καταδικασμένοι για τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας, θα βρείτε την απάντηση».

 Αναφερόμενος στην κόντρα Τόσκα- αστυνομικών, ο κ. Κικίλιας υποστηρίζει ότι «ο κ. Τόσκας είναι ο υπουργός που κριτικάρει δημόσια τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Τέλος, για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για την υπόθεση του Noor-1 που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, δηλώνει ότι «η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» και αναφερόμενος και στην πρόθεση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την περίοδο «Βαρουφάκη», ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι Έλληνες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια και θα την μάθουν».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ. Κύριε Κικίλια, μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής για την υπόθεση του Noor-1 η ΝΔ θα δώσει συνέχεια με άλλες ενέργειες;

 Απ. Η εμπλοκή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου και οι επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του με καταδικασμένο ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά την Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών. Ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει ακόμη και σήμερα, για το αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου. Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Όσα πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια και αν κάνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα μπορέσει να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως.

Ερ. Αναφορικά με την τοποθέτηση του πρώην συμβούλου του κ. Βαρουφάκη κ. Κιμ, θα προχωρήσετε ξανά σε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την περίοδο 2015; Σε περίπτωση που απορριφθεί και αυτή από την κυβέρνηση, τι θα κάνετε;

Απ. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Κιμ, συμβούλου του κ. Βαρουφάκη το 2015 και σημερινού συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, δικαιώνουν, άλλη μια φορά, τη θέση της ΝΔ ότι είναι επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έφερε τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, capital controls και πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους Έλληνες. Όταν η πρόταση της ΝΔ συζητήθηκε τον Ιούλιο του 2016, ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, δίνοντας εντολή στους βουλευτές της πλειοψηφίας να αντιταχθούν στην συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής. Τώρα προσπαθεί ξανά να κρύψει την αλήθεια από τους πολίτες. Δεν θα τα καταφέρει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι Έλληνες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια. Και θα την μάθουν.

Ερ. Ωστόσο κύριε εκπρόσωπε, η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της οικονομίας κατέδειξε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι η πολιτική σύγκρουση χρειάζεται σήμερα που η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί ξανά «στα πόδια της»;

 Απ. Αυτό που χρειάζεται η χώρα για να σταθεί και πάλι στα πόδια της, είναι να φύγουν αυτοί που απέδειξαν πως δεν ξέρουν, δεν μπορούν και δεν θέλουν. Για να μπορούν οι Έλληνες να ελπίζουν βάσιμα ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Τα τελευταία 2,5 χρόνια, η πατρίδα μας σέρνεται από διαπραγμάτευση σε διαπραγμάτευση, με τα γνωστά ταπεινωτικά και καταστροφικά αποτελέσματα. Το χάσμα που υπάρχει, είναι ουσιαστικά η σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία ο λαϊκισμός, το ψέμα, η υπερφορολόγηση και οι προσλήψεις ημετέρων που εκφράζονται από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ανήκουν ήδη στο «χθες». Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία με οδηγό την αλήθεια, την υπευθυνότητα και ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο μπορεί και ξέρει να φτιάξει την Ελλάδα του «αύριο», με μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, μειώσεις φόρων και κρατικών δαπανών και νέες δουλειές για τους Έλληνες.

Ερ. Να περάσουμε και στα θέματα της οικονομίας. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε τη δεύτερη αξιολόγηση και φόρτωσε τη χώρα με ένα 4ο μνημόνιο. Ωστόσο επισημαίνετε ότι τα όσα συμφώνησε θα υλοποιηθούν από το 2019 και μετά. Μήπως, τελικά, «ξορκίζετε» από τώρα τα όσα θα κληθείτε να εφαρμόσετε τότε εάν είστε κυβέρνηση;

Απ. Η κυβέρνηση καθυστέρησε να κλείσει την αξιολόγηση 16 μήνες και έφερε4ο Μνημόνιο με περικοπές μισθών και συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου. Οι Έλληνες έχουν «ματώσει» από τις φορομπηχτικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε όλες τις μετρήσεις, πάνω από 8 στους 10 λένε πως η Συμφωνία ήταν πολύ αρνητική. Το μόνο που θέλουμε να «ξορκίσουμε», κυρία Αδηλίνη, είναι μια ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση η οποία βυθίζει τη χώρα στην παρακμή κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία.

Ερ. H ΝΔ αναφέρεται συχνά στις μεταρρυθμίσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν τις πιστεύει. Ωστόσο, άκουγα προ ημερών ότι ακόμα και σήμερα δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα από το 2011 δεν έχουν υλοποιηθεί, όπως το άνοιγμα κάποιων επαγγελμάτων. Γιατί δεν υλοποιήθηκαν επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Απ. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται στην εξουσία ήδη 30 μήνες. Περίπου όσο και η κυβέρνηση Σαμαρά. Δείγματα γραφής έχουμε. Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις και για αυτό είτε δεν τις εφαρμόζουν, είτε τις εμποδίζουν. Και δεν έχει μείνει πια κανένας Έλληνας, ούτε ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, που να μην παραδέχεται πως η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη σε σχέση με το 2014.

Ερ. Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προοιωνίζει «συμφωνία συνεργασίας» την επόμενη των εκλογών εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και όχι αυτοδύναμο;

Απ. Θα εργαστούμε για τη μέγιστη κοινωνική συμμαχία, ακόμα και αν είμαστε αυτοδύναμοι. Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι μια κυβέρνηση των άξιων και των ικανών. Θα είναι κυβέρνηση της Εθνικής Ελλάδας και τα κριτήρια σύνθεσής της είναι αξιακά, μεταρρυθμιστικά και ηθικά.

Ερ. Κύριε Κικίλια, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «απέτυχε» και στον στόχο για να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και στον στόχο για τη διευθέτηση του χρέους. Εκτιμάτε ότι χάθηκε η ευκαιρία ή το θέμα θα επανέλθει προς επίλυση μετά τις γερμανικές εκλογές;

Απ. Με συγχωρείτε. Μπήκε η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση; Πέτυχε τον στόχο για τη διευθέτηση του χρέους; Πέτυχε τους στόχους που είχε η ίδια θέσει και η Νέα Δημοκρατία την κατηγορεί για κάτι αντίθετο; Πότε έγιναν όλα αυτά και δεν το κατάλαβε κανείς; Ο κ. Τσίπρας αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους που θέτει. Σε κάθε περίπτωση η ευκαιρία για τη χώρα περνάει μέσα από τις ελληνικές εκλογές.

Ερ. Συνεπώς το αίτημα της ΝΔ για εκλογές παραμένει;

Απ. Φυσικά. Όταν το 92,4% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο για το μέλλον της Ελλάδας με αυτήν την κυβέρνηση, καταλαβαίνετε ότι οι εκλογές δεν είναι μόνο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αίτημα της κοινωνίας.

Ερ. Να περάσουμε και στα θέματα δημόσιας τάξης. Και σας ρωτώ από την εμπειρία που είχατε ως υπουργός. Η τρομοκρατία έχει ρίζες στο χώρο της άκρας Αριστεράς όπως υποστήριξε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

 Απ. Αν ανατρέξετε στο πώς αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά οι καταδικασμένοι για τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας θα βρείτε την απάντηση.

 Ερ. Τι δείχνει η πρόσφατη «σύγκρουση» Τόσκα- αστυνομικών με αφορμή τη συγκέντρωση των δεύτερων στα Εξάρχεια και το ερώτημα της απόλυσης για συνδικαλιστή αστυνομικό;

Απ. Ο κ. Τόσκας είναι ο υπουργός που κριτικάρει δημόσια τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους, την ίδια ώρα που προστατεύει ως κόρη οφθαλμού τον διάλογο με τις συλλογικότητες των αναρχικών. Βρείτε το λάθος.

Ερ. Στο θέμα των πυρκαγιών εκτιμάτε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει παρόμοια με τα πρόσφατα φαινόμενα πυρκαγιών;

Απ. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, με φωτιές να μαίνονται στην επικράτεια, κατεστραμμένες περιουσίες και καταγγελίες για ελλιπή προετοιμασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, μόνο για λόγους επικοινωνίας.

 Πρώτον: H ελληνική κοινωνία δικαιούται απάντησης για την έλλειψη των αναγκαίων εναερίων μέσων, δυο και πλέον μήνες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

 Δεύτερον: Ας ενημερώσει κάποιος τον πρωθυπουργό της χώρας, ότι σε καμία κυβέρνηση που έχει έστω ένα υποτυπώδες επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο έλεγχος των εναέριων μέσων δεν γίνεται στο μέσο του καλοκαιριού, στην αιχμή δηλαδή της αντιπυρικής περιόδου, όταν καίγονται τα σπίτια του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης