Πάτρα: Πιάστηκαν στα χέρια στην περιοχή του Ρωμανού για το νερό- Συνέλευση με παρατράγουδα- ΦΩΤΟ

Ένταση, συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιπαραθέσεις

  Ένταση, συνεχείς διαμαρτυρίες και αντιπαραθέσεις στιγμάτισαν  τη λαϊκή συνέλευση για το πρόβλημα του νερού στο Ρωμανό χθες βράδυ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής. Η συνέλευση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  Ρωμανού στα πλαίσια της ευρύτερης ευαισθητοποίησης που υπάρχει από τον κόσμο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ρωμανός  σχετικά με το νερό και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής. Σκοπός ήταν να ακουστούν όλες οι απόψεις, τόσο των παραγόντων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Πάτρας όσο και των κατοίκων.   

 Αρχικά, πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Ανδρέας Παπανικήτας που παρέστη συνοδευόμενος από προσωπικό της ΔΕΥΑΠ και τον πρόεδρο του Ανατολικού  τομέα  κ. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο.  Επίσης συμμετείχαν και πρώην εκλεγμένοι σύμβουλοι της περιοχής μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ντινόπουλος και Τζουραμάνης, ο π. δημοτικός σύμβουλος κ. Ξυπολιάς, ο νυν τοπικός σύμβουλος Ελεκίστρας κ. Χριστόπουλος και άλλοι. Ο κ. Παπανικήτας   αναφέρθηκε σε προσπάθειες που γίνονται και θα γίνουν από πλευράς ΔΕΥΑΠ προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με το νερό του Ρωμανού. Όμως, τα όσα ανέφερε για τις ενέργειες της ΔΕΥΑΠ ώστε  να κατευνάσει τις ανησυχίες των κατοίκων  προκάλεσαν εντάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων αλλά και συνεχείς διακοπές στο λόγο του από τους παριστάμενους καθώς η αγανάκτηση των πολιτών που τους πνίγει το δίκιο τους και διαμένουν στην περιοχή έχει χτυπήσει κόκκινο. Στους κατοίκους του Ρωμανού έχει επέλθει πλέον η κόπωση με το να ακούν επί σειρά ετών τα ίδια και τα ίδια και κάθε χρόνο να είναι στο ίδιο έργο θεατές, να μένουν χωρίς νερό καλοκαιρινές μέρες υπερβολικής ζέστης και το σίγουρο είναι ότι η υπομονή με το πρόβλημα αδιάλειπτης παροχής ποιοτικού νερού στον Ρωμανό έχει εξαντληθεί εφόσον δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αλλά υφίσταται από παλαιότερα χρόνια.  

Οι παρεμβάσεις στη συνέλευση ήταν πάμπολλες από κατοίκους και εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους για δύο ώρες  μέχρι που η συζήτηση  μετετράπη από ένα σημείο και έπειτα σε έντονο καβγά με επεισοδιακό τρόπο. Κάποιοι περισσότερο θερμόαιμοι πιάστηκαν στα χέρια και χάρις την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν εν συνεχεία τα πνεύματα. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε αργά όταν πια είχαν εκτονωθεί οι εντάσεις μεταξύ των παρισταμένων  και με την αποχώρηση κάποιων εξ αυτών χωρίς όμως να έχει προκύψει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα  για το πρόβλημα του νερού.  

  Αναφορικά με το επίμαχο θέμα των εργαστηριακών αναλύσεων ως προς την ασφάλεια του νερού ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο στο σάϊτ της ΔΕΥΑΠ και τις εκεί σχετικές αναρτήσεις. Σημειώνεται πως  η ΔΕΥΑΠ αναφέρει στην ενότητα ποιότητα  νερού της ιστοσελίδας της  οτι  “Ο ποιοτικός έλεγχος του πόσιμου νερού γίνεται στο άρτια εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο της ΔΕΥΑΠ μετά από σειρά καθημερινών δειγματοληψιών” δηλαδή η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης που υδροδοτεί το δίκτυο  διενεργεί και τους δειγματοληπτικούς έλεγχους. Βεβαίως, παρέμειναν  αναπάντητα τα ερωτήματα για το ευρεθέν υλικό που έμοιαζε μακροσκοπικά με θρυμματισμένο πέτρωμα μπεζ χρώματος (το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017) κατά τη διάρκεια εργασιών εντός  σπασμένων  φραγμένων  σωλήνων  οι οποίοι υδροδοτούν την περιοχή με νερό και είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή νερού για ώρες στον Ρωμανό εν μέσω καύσωνα και για το οποίο έχει ενημερωθεί το Πατραϊκό κοινό με προηγούμενες δημοσιεύσεις από τα μέσα ενημέρωσης. Παραμένει  άγνωστο εάν εστάλη  δείγμα από τους αρμόδιους φορείς για εργαστηριακό έλεγχο προκειμένου να γνωστοποιηθεί δημοσίως το τι ακριβώς περιεχόταν  στο πόσιμο ύδωρ και έφραξε τους σωλήνες του δικτύου του Ρωμανού πριν από λίγες μέρες όπως εξίσου παραμένει άγνωστο  εάν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ως προς την ασφάλεια του συγκεκριμένου ευρήματος για τον κόσμο που καταναλώνει  το νερό της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση αν και έχει υποβληθεί γραπτό αίτημα ενημέρωσης προς την ΔΕΥΑΠάτρας  απάντηση δεν έχει δοθεί έως τώρα.  

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ