Πάτρα: Την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου θα διεκδικήσει ο Τάκης Παπαδόπουλος

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στις επικείμενες εκλογές της 26ης Νοεμβρίου θα είναι ο νυν Αντιπρόεδρος Τάκης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος κοινοποίησε την απόφαση του, με επιστολή που απέστειλε προς τους συναδέλφους του.

Η ανακοίνωση:

Μετά από 25 χρόνια μάχιμης δικηγορίας και αρκετά χρόνια στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, από την θέση του Συμβούλου και του Αντιπροέδρου, και μετά από πολύ ώριμη σκέψη και παραινέσεις πολλών από εσάς αποφάσισα να εκτεθώ για ακόμη μία φορά στην κρίση σας.

Αυτή την φορά από την θέση του Υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου του ΔΣ Πατρών στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου.

Δεν παραγνωρίζω ότι :

Οι καιροί για το δικηγορικό επάγγελμα είναι δύσκολοι.

Η δικηγορική ύλη έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Δικαιοσύνη, μέσα από μια σειρά μέτρων, έχει υποβαθμιστεί.

Ο ρόλος του Δικηγόρου ως θεσμικού παράγοντα στο χώρο της Δικαιοσύνης έχει εν μέρει υποχωρήσει, με ταυτόχρονη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η δικηγορία τόσο ως ελεύθερο επάγγελμα, όσο και ως δημόσιο λειτούργημα πλήττεται συνεχώς.

Όλα αυτά σας είναι γνωστά.

Ανταποκρίνομαι στην πρόκληση αυτή έχοντας επίγνωση της πιο πάνω δύσκολης κατάστασης, και πιστεύω πώς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς εξαρτήσεις, φανατισμούς, και ιδεοληψίες, αλλά με σαφή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και διατύπωση ρεαλιστικών, εφαρμόσιμων προτάσεων, με έμφαση στην αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα και πάντα με συλλογική δράση ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βρούμε τις απαντήσεις στα προβλήματα και να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Πρέπει και μπορούμε να καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον σημαντικό θεσμικό μας ρόλο. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους υπόλοιπους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά και σε όλους τους παράγοντες της Πολιτείας ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών θα είναι καθημερινά παρών, δίπλα στον μαχόμενο Δικηγόρο για να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόβλημα που δημιουργείται εις βάρος του. Πρέπει να διαφυλάξουμε την επαγγελματική μας υπόσταση, πρέπει να αμυνθούμε στις φοροεισπρακτικές καταιγίδες που μας πλήττουν και στα κάθε λογής «μέτρα» που μειώνουν ή σχεδόν εξαφανίζουν το εισόδημά μας, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνούμε την υποχρέωσή μας να στεκόμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη τις υπηρεσίες μας, καθώς και τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών να επιδεικνύει και να αποδεικνύει καθημερινά στην κοινωνία μας.

Πρέπει όμως, περισσότερο από όλα, να συμβάλλουμε με τις λύσεις που θα προτείνουμε και τα όσα θα εφαρμόσουμε να καταστεί η Δικηγορία του μέλλοντος ελκυστικότερη, αποδοτικότερη, πιο ανθρώπινη, πιο αποτελεσματική, με στόχο τον μαχόμενο Δικηγόρο, τον Πολίτη, την Κοινωνία και όλα όσα έκαναν τον κάθε ένα από εμάς πριν από πολλά ή λίγα χρόνια να θελήσουμε να γίνουμε Δικηγόροι.

Τάκης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος

Θα έχουμε τον χρόνο τους επόμενους μήνες να συζητήσουμε διεξοδικότερα.

Διαβάστε επίσης